Cultura, Stiri, Stiri Sebes

Spectacol folcloric la Sebeș cu ocazia aniversării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Unirea Principatelor Române a fost marcată, joi 24 ianuarie, la Sebeş, printr-un eveniment extraordinar care a adus în faţa publicului folclorul muzical şi coregrafic din judeţul Alba şi din zonele istorice ale României.

Evenimentul a fost găzduit de sala de spectacole a Centrului Cultural ,,Lucian Blaga” din Sebeş şi a cuprins suite instrumentale, vocal-instrumentale şi de dansuri din diverse zone etnofolclorice româneşti, într-o interpretare specială.

Au urcat pe scenă interpreții Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Bianca Şuşman, Leontina Fărcaş, Grupul vocal tradițional „Muguri de Tezaur”, Grupul vocal tradiţional „Felician Fărcaşiu” din Sebeş și Ansamblul de dansuri al Judeţului Alba, coregrafi Flaviu şi Alexandra Mîrza. Acompaniamentul muzical a fost realizat de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeş prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş și Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”.Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 ianuarie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...