Actualitate, Politica

Şova rămâne liber, Vâlcov la un pas de arest

Senatorii din Parlamentul României au două unităţi de măsură. Acest lucru a reieşit din votul de astăzi în cazurile în care instanţele au cerut reţinerea şi arestarea preventivă în coazul senatorilor, Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Senatorii au încuviințat miercuri solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) de reținere și arestare preventivă a senatorului Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Senatul a adoptat hotărârea cu 97 de voturi pentru, 48 împotrivă și 5 anulate. Votul a fost secret cu bile.

Mai norocos a fost Dan Şova. Acesta a scăpat de arest. Senatorii au votat împotriva reţinerii şi arestării fostului ministru, anunţă Realitatea TV. Rezultatul votului: 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă” şi 5 anulate.

Anchetatorii au cerut incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.

Potrivit unui comunicat de presa al procurorilor anticoruptie, din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA „Sova si Asociatii” pe de alta parte.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...