Actualitate, Politica, Stiri

SORIN BUMB: Din cauza incompetenţei şi ipocriziei premierului Ponta nu pot începe lucrările la autostrada Sebeş-Turda

M-am întâlnit la Mirăslău şi apoi la Aiud cu deţinătorii de culturi de pe traseul viitoarei autostrăzi Sebeş-Turda. Alături de Consiliul Judeţean Alba au venit şi reprezentanţii constructorului, cei ai beneficiarului – CNADNR, precum şi reprezentanţii primăriilor şi cei ai Prefecturii pentru a discuta cu toţi cei afectaţi de lucrările la tronsonul III al acestei autostrăzi, de la Decea până la ieşire din Aiud, pe o porţiune de circa 12,5 km.

Propietarii de terenuri din zonă, care au fost expropiaţi, au pe aceste terenuri culturi agricole şi plantaţii de pomi şi viţă de vie care, în această perioadă, încep să producă roadele unui an de muncă. Este vorba de o suprafaţă totală de circa 70 de hectare de teren agricol productiv pentru care oamenii nu au primit nici un leu despăgubire deşi actele de expropiere au fost întocmite de mult.

În aceste condiţii, cetăţenii din zonă sunt profund nemulţumiţi de faptul că patronul CNADNR (Guvernul condus de Victor Ponta) i-a păcălit încă o dată ţi în loc să le aloce banii cuveniţi pentru terenul luat, se văd acum, în prag de iarnă, şi fără bani şi cu culturile agricole distruse, deşi au investit în ele mulţi bani şi multă muncă. Tocmai pentru că nu au primit despăgubirile, cetăţenii au solicitat să le fie lăsat timp ca măcar să-şi poată strânge culturile şi să strângă astfel o parte din bani, care să-i ajute să treacă peste iarnă şi să supravieţuiască până ce Victor Ponta va binevoi să le dea banii pe care sunt îndreptăţiţi să-i primească.

La întâlnire s-a stabilit, de comun acord, cu toate părţile implicate, ca pe terenurile în cauză, cultivate cu porumb şi plante cerealiere, lucrările la autostradă să înceapă după data de 15 octombrie, iar pe terenurile cu pomi şi viţă de vie, după data de 15 noimebrie, permiţând astfel strângerea recoltelor. Trebuie menţionat că din toată porţiunea de aproximativ 12,5 km, doar circa 1 km este cultivat cu pomi şi viţă de vie, pe restul terenurilor regăsindu-se plante cerealiere.

Probabil toată lumea se va gândi că din cauza a câţiva oameni din această zonă, se întârziere iarăşi lucrările la autostradă şi toţi trebuie să mai aşteptăm iarăşi cine ştie cât până la finalizarea acestei investiţii mult aşteptate. În realitate, lucrurile nu stau aşa şi aceasta este doar o falsă problemă. Marea problemă este că oamenii nu şi-au primit banii pe terenurile de care au fost deposedaţi şi în aceste condiţii contractul de expropiere nu au fost dus până la capăt pentru că doar una dintre părţi şi-a îndeplinit obligaţiile. Aşa stând lucrurile, constructorul nu poate să intre pe terenurile oamenilor pentru că ar însemna să tulbure posesia acestora. Şi aici intervine paradoxul creat de guvernul incompetent al lui Victor Ponta care conduce România doar din birou şi de la televizor, habar neavând de realitatea din teren.

Este absolut aberant ca CNADNR-ul patronat de Ponta să dea ordin de începere a lucrărilor constructorului, trimiţând o hârtie în care spune că terenul este liber de sarcini, dar, acest teren nu a fost expropiat, pentru că oamenii nu şi-au primit banii. Dacă Ponta vroia într-adevăr să construiască această autostradă avea grijă ca cei din subordinea lui să întocmească actele corect şi să asigure fluxurile financiare pentru ca totul să fie conform legii. Aşa, nu este decât o mare minciună ce are la bază şi o mare doză de incompetenţă.

Vă reamintesc tuturor că din cauza unei situaţii similare, în care nu s-a ţinut cont de realitatea din teren şi diferitele instituţii ale statului nu s-au pus de acord, Ponta a făcut cadou judeţului Alba, în iarna trecută, un record negativ: cel mai mare accident rutier de autostradă din istoria României!

Nu pot să zic decât să ne ferească Dumnezeu de binele pe care vrea Ponta să ni-l facă cu forţa!

Sorin Bumb, vicepreşedinte ACL Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...