Politica

Sondaj: Ponta preferat de români pentru alegerile prezidențiale

pontaDacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidențiale, românii ar opta în proporție de 19,1% pentru Victor Ponta. Pe poziția secundă se situează Crin Antonescu, cu 17,8%, în timp ce Mugur Isărescu este cotat cu 7,2% dintre opțiuni. Urmează Mihai Răzvan Ungureanu (7,1%), Mircea Geoană (3,8%), Sorin Oprescu (3,7%) și Traian Băsescu (3,3%). Clasamentul este încheiat de Corneliu Vadim Tudor (2,7%), Elena Udrea (2,2%), Dan Diaconescu (2,1%), Klaus Iohannis (2,1%), Emil Boc (1,2%) și Cătălin Predoiu (1,1%).
Într-un eventual tur secund al alegerilor prezidențiale, care l-ar opune pe Victor Ponta lui Crin Antonescu, 56,3% dintre respondenți ar opta pentru actualul premier, în timp ce pentru președintele PNL ar vota 43,4%.
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar câștiga o competiție de tur doi pentru alegerile prezidențiale în fața premierului Victor Ponta cu 52,7% la 47,3%, respectiv în fața lui Crin Antonescu cu 62,9% la 37,1%.
În cazul unui duel în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale între Victor Ponta și Mihai Răzvan Ungureanu, premierul ar obține 60,1% din voturi, în timp ce pentru liderul Forței Civice s-ar îndrepta 39,9% dintre voturi.
Liderul PNL, Crin Antonescu ar câștiga o competiție de tur 2 în fața fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu cu 52,4% la 47,6%.
De asemenea, Crin Antonescu ar ieși victorios într-o competiție de tur doi în fața prim-vicepreședintelui PDL Cătălin Predoiu cu 68,7% la 31,3%. Și premierul Victor Ponta l-a învinge pe Cătălin Predoiu în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale cu 69,5% la 30,5%.
Întrebați dacă, în opinia lor, PSD va propune un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2014, 54,4% din totalul populației investigate a răspuns pozitiv, 18,8% nu cred că PSD va propune un candidat propriu la alegerile prezidențiale, în timp ce 26,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul, în perioada 7-14 noiembrie 2013, pe un eșantion de 1.055 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%, eșantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Distribuie Acum

5 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...