Actualitate, Stirea Zilei

Solie artistică cu Skepsis va reprezenta Alba Iulia la deschiderea Cetăţii Oradea. Comunicat.

Grupul Skepsis va colora Serbările Cetăţii Oradea 2015 cu 4 spectacole de teatru medieval. Manifestarea, inclusă în mai amplul eveniment Toamna Oradeană, va marca deschiderea Cetății Oradea, majoritatea activităţilor desfăşurându-se în această zonă.

La invitaţia organizatorilor, Primăria Municipiului Oradea, trupa de teatru Skepsis va susţine în perioada 02 – 04 Octombrie în cetatea Oradea o serie de spectacole în genul Comediei del Arte şi a Farsei Medievale în scopul de a crea şi întreţine o atmosferă specifică vechilor cetăţi aflate în sărbătoare.

În cadrul zilelor dedicate Cetăţii, vor putea fi vizitate expoziţii de arme şi armuri, de obiecte meşteşugăreşti, proiecţii de film cu istoria cetăţii, precum şi o expoziţie de cărţi poştale vechi cu Oradea. Spectacole de dansuri medievale şi renascentiste, demonstraţii de lupte şi concerte.

Trupa de Teatru Skepsis va aduce un plus de autenticitate tematicii programului artistic dedicat cetăţii. În trei spectacole în genul Comedia dell Arte: Farsele din Piaţă (D.Wiliamson), Tatăl-Fantomă (anonim) şi Cine-i Stăpânul? (spectacol original Skepsis) îşi vor face apariţia celebre personaje, Arlechino, Colombina, Pantalone, Capitano, Doctore, care se vor întrece încă o dată pentru a câştiga aplauzele spectatorilor.

Genul farsei medievale va fi reprezentat şi el prin celebra piesă Farsa Maestrului Pathelin (anonim) o farsă din secolul XV, unde moravurile, corupţia şi defectele caracterului uman sunt satirizate folosid un umor isteţ, simplu şi direct, demonstrând încă o dată că secolele trec dar firea omului nu se schimbă, de fapt, niciodată.

Cele 4 spectacole fac parte din repertoriul trupei de teatru Skepsis, bucurându-se de aprecierea publicului şi fiind prezentate cu succes şi la alte evenimente similare sau festivaluri de teatru naţionale şi internaţionale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 septembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...