TEATRU ALBA
Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Sohodol – Intervenție de urgență a pompierilor SMURD pentru acordarea primului ajutor unei femei bolnave

SMURD Cîmpeni a intervenit în cursul zilei de sâmbătă, 29 decembrie, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane de sex feminin, în vârstă de 69 de ani care suferea de afectiuni cardiace, dispnee și tahicardie, în satul Peleș, com. Sohodol.

Intervenția pompierilor a fost deosebit de dificilă din cauza drumului impracticabil acoperit pe alocuri cu un strat de zăpadă de peste 50 cm. Paramedicii au parcurs pe jos distanța de aproximativ 3 km până la domiciliul pacientei.
Pentru sprijinul echipajului SMURD și transportul pacientei la ambulanță s-au mai deplasat încă 3 pompieri de la aceeași subunitate, cu un autoturism de teren (Dacia Duster).
Pacienta a fost preluată în siguranță și transportată la CPU Cîmpeni pentru investigații și tratament de specialitate.

Merită menționat că aceasta este a doua intervenție din cursul zilei de sâmbătă 29 decembrie a aceluiași echipaj SMURD care a intervenit în aceleași condiții în localitatea Făgetul de Jos, com. Poiana Vadului de unde au preluat un bărbat de 74 ani cu diferite afecțiuni medicale și l-au transportat aproximativ 4 km. până la ambulanță și ulterior la CPU Cîmpeni. De această dată, un localnic a sprijinit intervenția pompierilor SMURD cu un auto 4×4.

Distribuie Acum

29 decembrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...