Actualitate

Șoferii celor 3 maşini înzăpezite, amendați și lăsați fără permis

soferi-iarnaLa data de 02.01.2014, ora 1500 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C, în zona Tărtărău, comuna Şugag, 3 autovehicule înmatriculate în judeţul Argeş, având la bord mai multe persoane, au rămas blocate în zăpadă în timp ce se deplasau dinspre Răşinari, judeţul Sibiu spre judeţul Vâlcea.

O echipă de jandarmi montani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba a reuşit să deszăpezească cele 3 autovehicule în care se aflau 6 adulţi şi un minor, acestea fiind întoarse din drum, toţi ocupanții fiind în afara oricărui pericol.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că cei 3 conducători auto au  ignorat indicatoarele rutiere de informare cu sectorul de drum închis circulației publice pe care este inscripționat faptul ca din data de 15 noiembrie, DN67C, este închis circulației publice, continuându-şi drumul spre judeţul Vâlcea.

Cei 3 conducători auto au fost sancţionaţi contravențional, în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 , iar ca măsură complementară  le-au fost reţinute permisele de conducere, în vederea suspendării, pe o perioadă de 60 de zile.

Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm tuturor conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze în legătură cu condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată şi să respecte indicatoarele rutiere şi indicaţiile poliţiştilor de la rutieră.

Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public, reprezintă contravenție şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 6 şi 8 puncte amendă (între 510 şi 680 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 ianuarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...