Economie, Stiri Cugir

Societățile comerciale din România se vor putea constitui exclusiv online!

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a anunțat că a fost demarată dezbaterea publică pentru un proiect de lege care va stipula că societățile comerciale se vor putea constitui exclusiv online, în urma unui proces de digitalizare a Registrului Comerțului, fără a fi necesară prezența fizică în nicio etapă a constituirii.

Proiectul înlocuiește depunerea de documente în format letric, pe suport de hârtie, cu documente care sunt în formă online, iar în ceea ce privește proveniență lor sunt obținute de Registrul Comerțului de la instituțiile care eliberează acele documente. Nu va mai fi nevoie ca solicitantul să facă un tur al instituțiilor administrative pentru obținerea a tot felul de avize și documente justificative, Registrul Comerțului va proceda la această interogare și va colecta documentele respective.

Se va renunța la necesitatea depunerii specimenului de semnătură în formă notarizată, o formalitate extrem de complicată de multe ori pentru oamenii de afaceri, dovadă de rezervare, declarație pe propria răspundere, înlocuite cu o includere în actul constitutiv a unei formule, a unei clauze care ține loc de astfel de declarație.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 noiembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...