Actualitate

„SMURD Alba – primii 5 ani împreună”

Anul 2014 reprezintă pentru județul Alba, prilejul de aniversare simultană a trei evenimente, care au adus modificări importante în ceea ce privește creșterea gradului de siguranță a cetățenilor acestui județ. Este vorba de:
20 de ani de medicină de urgență în Spitalul Județean de Urgență Alba;
10 ani de funcționare în actuala formă modernă de organizare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba;
5 ani de SMURD în județul Alba.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba și Spitalul Județean de Urgență Alba (Unitatea de Primiri Urgențe) doresc să aniverseze aceste evenimente reunite sub denumirea generică „SMURD Alba-primii 5 ani împreună” printr-o conferință la Complexul Medieval din Alba Iulia, joi, 27.11.2014,începând cu ora 12.00.
Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Alba este un serviciu public de urgenţă care asigură intervenţia cu maximă operativitate pentru supravieţuirea victimelor accidentelor, cât şi pentru efectuarea manevrelor medicale menite să preântămpine agravarea acestora. Funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanțe pentru prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele sunt formate, în funcție de tipul ambulanței, din medici sau asistenți medicali din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba și paramedici din cadrul I.S.U Alba, care au fost formaţi prin cursuri de prim-ajutor şi descarcerare.
Munca în echipă, unde fiecare membru al echipajului de intervenţie are un rol bine definit, promptitudinea, dăruirea, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul în acordarea asistenţei medicale de urgenţă reflectă ideea de unitate în lupta pentru viaţă şi duc la creşterea calităţii îngrijirii acordate în faza prespitalicească pentru ridicarea la nivelul standardelor europene. Prin aceste demne calități și mânați de deviza CINE SALVEAZĂ O VIAȚĂ, SALVEAZĂ O LUME ÎNTREAGĂ! au reușit membrii SMURD Alba să asigure un grad mai ridicat de siguranță a cetățenilor în cele peste 13 000 de intervenții la care au participat de la inaugurare și până astăzi.

Purtător de cuvânt al I.S.U. Alba
Locotenent colonel
Florin ZECHERU

sursa foto: citynews.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...