Actualitate

Sindicatul ”Viitorul Mineritului”: ONG-urile aduc violența în Apuseni!

Autobuz_B_12_SJZ_Protestatari_coboara_h._13_26_30b8e8Condamnăm public protestul ONG-urilor din Câmpeni. “Fără forță nu facem nimic. Trebuie să mergem la Roșia Montană și să-i scoatem afară din țară. Avem și coase, și securi și topoare, avem tot ce ne trebuie” – iată ce am văzut la televizor că s-a declarat la Câmpeni. ONG-urile instigă la violență, amenințându-ne că vin peste noi la Roșia Montană să ne scoată cu forța afară din țară!

Nu este posibil așa ceva, într-un stat de drept! Solicităm autorităților să ia măsuri urgente de a asigura pacea socială în zona Munților Apuseni. Este dreptul nostru de cetățeni ai României de a cere locuri de muncă și de a crede în dezvoltarea zonei prin minerit.

Mai mult, SVM aduce probe că protestul “moților din Câmpeni” este unul fabricat de către ONG-uri, finanțate să organizeze acest gen de proteste.

Microbus_CJ_37_ROD_Protestarari_coboara_h.13_14_254359Membrii Sindicatului ”Viitorul Mineritului” au avut inițiativa de a observa toate mijloacele de transport care au intrat în localitatea Câmpeni și au constatat că zeci de mașini și autocare cu numere de Cluj, București, Timisoara sau alte orașe transportau oameni la protestul ”localnicilor din Câmpeni”.

Vă rugăm să vedeți cu ochii dumneavoastră pozele de față – sunt doar niște exemple dintre multe altele, dar ele demonstrează foarte clar că protestul este unul fabricat și că nu are nimic în comun cu voința reală a oamenilor din comunitate. Acești activiști sunt aduși din toată țara să protesteze împotriva locurilor noastre de muncă și să îi facă pe români să creadă că noi, minerii din Apuseni, nu mai vrem minerit. Ei nu ne reprezintă și, mai mult, nu reprezintă nici comunitatea din Câmpeni!

În ultimele câteva zile am văzut cum activiștii ecologiști s-au mobilizat pe internet, pentru miting.

La Cluj, încă de la începutul săptămânii, la sediul activiștilor s-au făcut înscrieri pentru microbuze și autocare, care să transporte ”localnicii” la marșul de protest din Câmpeni.

Adunare_de_la_Campeni_Inscrieri_la_microbuze_si_autocare_clujIată dovada: https://www.facebook.com/alburnusmaior/events?ref=stream&hc_location=stream

Și la București s-au făcut pregătiri serioase pentru prezența ”localnicilor” la Câmpeni. Iată dovada: https://www.facebook.com/alex.gheorghe.988?hc_location=stream

Iată cum sună un mesaj mobilizator al acestui protest “al MOȚILOR” din București:
Alex Gheorghe
Pentru cei care nu au reusit sa achite avansul, am prelungit termenul pana maine 18.10 orele 12.00. Contact – Alex Gheorghe 0725080555. Mai sunt 12 locuri libere. Plecarea se va face din Piata Revolutiei- parcarea din fata BCU orele 23.00

▬ PROGRAM:
Se pleacă vineri 18 octombrie la ora 23:00 cu autocarul. Ajungem sâmbătă la 08:00, vizităm ROSIA MONTANĂ și vom fi la Câmpeni la ora 13:00. La ora 22:00 plecăm spre București, unde ajungem duminică la 06:00.
Preț transport: 90 lei (grup minim 50 de persoane)

S-au făcut eforturi disperate și în localitățile vecine, pe Valea Arieșului, unde oamenii au fost ademeniți cu bani să vină astăzi la Câmpeni. La Roșia Montană, încă de ieri dimineață primim vizite ale unor așa-ziși turiști, ”înarmați” cu aparate foto, care sunt extrem de curioși cu privire la viața comunității, dar în realitate sunt bloggeri din București.

Vedem cum în ultimele săptămâni, aceste ONG-uri încearcă cu disperare să impună ideea falsă că minerii și oamenii din Apuseni nu își doresc minerit. Vedem cum Piața Universității din București s-a mutat la Câmpeni, pentru că trebuie să demonstreze că ”localnicii ar fi împotrivă”. În zona Munților Apuseni oamenii își doresc minerit. Speranța noastră într-un trai mai bun se leagă de minerit, pentru că știm că este singura noastră șansă la dezvoltare. Moții au demonstrat acest lucru atât la referendumul de anul trecut, cât și prin zecile de mii de înscrieri la Grupul de Susținere a Sindicatului ”Viitorul Mineritului”, sau prin manifestul moților semnat de primarii din cele 45 de localități din Munții Apuseni, care au cerut repornirea mineritului la Roșia Montană.

Doamne-ajută!

Cristian Albu,
Președinte
Sindicatul Viitorul Mineritului

UNIȚI SALVĂM ROMÂNIA! Website: www.sindicatulmineritului.ro
Pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/#!/SindicatulMineritului
Grupul de susținători ai mineritului de la Roșia Montană www.darosiamontana.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...