Actualitate, Social

Sindicatul Viitorul Mineritului: “Ne bucurăm că mineritul are un viitor la Roşia Montană”

23-martie-2012-In-ziua-patru-minerii-si-au-impartit-sarcinile-in-cadrul-pichetarii1-1024x681Sindicatul “Viitorul Mineritului” salută decizia Guvernului de a include Proiectul Minier Roşia Montană în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă.

Acesta este un pas important în demararea proiectului minier aurifer ce poate propulsa România pe locul 1 în Uniunea Europeană la producţia de aur.

Membrii Sindicatului “Viitorul Mineritului”, locuitori ai Roşiei Montane şi ai localităţilor învecinate, aşteaptă cu sufletul la gură că speranţele lor pentru o viaţă mai bună să devină realitate, după mulţi ani de incertitudine şi aşteptări, prin repornirea mineritului în zonă.

În sfârşit, mineritul – ocupaţia noastră tradiţională de două mii de ani – este pe cale să reînceapă, iar noi vom avea din nou unde munci, în ţară la noi, aproape de locurile unde ne-am născut şi am crescut.

Suntem bucuroşi că ne vom putem continua activitatea la Roşia Montana, unde ne-am format ca oameni şi ne-am calificat în meseria de mâner.

Avem convingerea că, odată pornită mina de la Roşia Montană, vor reveni în ţară şi aceia care şi-au căutat un trai mai bun în alte părţi ale lumii.

Sindicaliştii mineri de la Roşia Montană îşi doresc să vadă cât mai urgent implementată decizia de deblocare a proiectului minier, pentru că familiile moţilor din Apuseni să revină la o viaţă decentă, fără grijă zilei de mâine şi fără coşmarul că nu vor avea ce să dea de mâncare copiilor sau că nu vor avea cu ce să-i ţină la şcoală.

Avem nevoie de locurile de muncă de la Roşia Montana ca de aer. Să nu uităm că această zonă era cândva prosperă doar datorită activităţii miniere.

Noi suntem convinşi că tot mineritul va salva şi oamenii, şi patrimoniul din zonă şi va da o şansă reală dezvoltării turismului.

Fără bunăstarea şi dezvoltarea aduse de minerit, toate acestea sunt doar vorbe în vânt.

Cine ţine cu adevărat la Roşia Montană şi la Apuseni nu poate decât să se bucure la auzul veştii că guvernul are în plan repornirea mineritului!

Ne bucurăm că Guvernul arata sprijin unei industrii care va reporni motoarele economiei naţionale, păstrând în acelaşi timp vie tradiţia unei meserii pe care locuitorii Munţilor Apuseni o preţuiesc şi o practică din cele mai vechi timpuri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Cristian Albu, preşedinte Sindicatul “Viitorul Mineritului” Roşia Montană

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...