Actualitate

Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană condamnă acțiunile la instigare făcute de grupuri de străini în Roșia Montană

1012507_492590737500698_1561318065_nDe câteva zile, prin Roșia Montană se plimbă grupuri de tineri străini, în mașini cu numere de Ungaria și Germania, care instigă populația la violență și lipesc afișe împotriva proiectului minier.

Solicităm celor care dirijează toate aceste evenimente să înceteze acțiunile de intimidare a oamenilor din Roșia Montană și din comunitățile învecinate. Este o presiune imensă la care sunt supuși oamenii din zonă. Nu este nici cazul și nici momentul pentru lupte fratricide între moții din Apuseni!

Noi, minerii din Roșia Montană, condamnăm astfel de acțiuni de manipulare care împiedică dezbaterea obiectivă și constructivă pe marginea proiectului minier. În joc este soarta noastră și viitorul copiilor noștri, iar dezbaterea pubică trebuie purtată sub incidența normalității, fără presiune și manipulare, cu argumente solide bazate pe cifre și fapte.

Noi luptăm pentru locuri de muncă și pentru o viață mai bună. Vrem să fim lăsați în pace de către cei care nu ne reprezintă, dar pretind că vor să ne salveze. Noi ne putem salva singuri. Prin minerit. Viitorul nostru este mineritul.

Cristian Albu
Președinte Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din Roșia Montană

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...