Actualitate

Sindicatul Viitorul Mineritului: Așteptăm soluțiile opozanților mineritului la Roșia Montană, ca să avem din ce trăi!

1378991715rosia montana (3)

La jumătatea lunii august, comuna Roșia Montană este iar bătaia de joc a unor tineri care nu muncesc, nu au grija zilei de mâine și abia așteaptă să plece de acasă ca să se “distreze” la FânFest!
Acum, când marea majoritate dintre noi nu au un loc de muncă după ce compania minieră și-a redus activitatea și a disponibilizat sute de oameni, iată că vin „salvatorii” noștri, să râdă și să-și bată joc de necazurile noastre. Suntem peste 1000 de familii de mineri care am fost lăsaţi pe drumuri din cauza celor care pretind că ne salvează şi a cruzimii cu care fac acest lucru.
Sperăm că nu vor veni, ca în anii trecuți, să se îmbete și să drogheze aici, la FânFest. Sperăm să vină cu soluții concrete pentru oamenii care nu mai au de lucru și cărora în curând li se termină și ajutorul de șomaj. Îi invităm să vină să trăiască la Roșia Montană o lună, după ce vine frigul și fără să aibă un salariu, să vadă cum este!
Revolta noastră nu cunoaște margini – suntem fii și nepoți de mineri, oameni muncitori și demni, dar am ajuns să fim bătaia de joc a unor tineri care nu au avut niciodată grija zilei de mâine și care au nerușinarea să spună că ei nu doresc ca la Roșia Montană să se facă minerit. Cu ce drept spun ei asta? Cine îi plătește să vină aici, când ar putea să se ducă oriunde în altă parte?
La referendumul din decembrie 2012, 80% dintre roșieni au votat în favoarea mineritului și a proiectului minier. A organiza un festival anti-minerit în Roșia Montană este o lipsă de bun simț, o jignire la adresa noastră, a locuitorilor și a ocupației noastre dintotdeauna, mineritul.
Noi, roșienii, avem sărbătorile și tradițiile noastre și nu avem nimic de-a face cu acest “festival” adus aici de oameni și organizații care nu au alt scop decât să blocheze o investiție care ar salva cu adevărat Roșia Montană de la părăsire și sărăcie.
Aceste organizații nu au nicio soluție pentru Roșia Montană, singura lor soluție este să nu se facă nimic! Iar noi, oamenii de aici, ar urma fie să murim de foame, fie să plecăm prin străini ca să avem din ce trăi.
Aceste organizații distructive şi plătite din afara ţării dezinformează românii, pentru a întoarce societatea românească împotriva unei industrii care până nu de mult dădea românilor mii de locuri de muncă. Lăsaţi mineritul să se dezvolte! Lăsaţi-ne în pace! Doar aşa mineritul va aduce din nou locuri de muncă și prosperitate.

Roșia Montană își cere dreptul la decență, la liniște și la minerit!
Doamne-ajută și Noroc bun!

Sindicatul Viitorul Mineritului
ONG Dreptatea
ONG Pro Roșia Montană

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 august 2014

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Sindicatul Viitorul Mineritului: Așteptăm soluțiile opozanților mineritului la Roșia Montană, ca să avem din ce trăi!”

  1. S-a vazut pana acum cu ce solutii au venit: doar un festival o saptamana anual. Se aduce mancare si bautura de acasa sau de la organizatori, nici macar nu se face consumatie in localitate. Aveti tot dreptul sa fiti indignati!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...