Actualitate, Evenimente, Stiri

Simfonia Focului la Alba Iulia. Totul despre unul din cele mai spectaculoase evenimente ale anului

Seria evenimentelor inedite şi spectaculoase continuă la Alba Iulia în weekend-ul 25 – 27 iulie. ”Simfonia Focului” este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Locul de desfășurare al evenimentului va fi Cetatea Alba Carolina. O competiție plină de lumină și culoare, festivalul-concurs „Simfonia Focului” dorește să devină, în scurt timp, cel mai important show de acest tip din Europa Centrală și să atragă un număr cât mai mare de spectatori și turiști.

Festivalul urmează a fi organizat în perioada verii a fiecărui an, timp de 3 zile pe parcursul cărora cerul cetății va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai imporante companii de artă pirotehnică din Europa (3 competitori în fiecare an).

Conceptul poate fi completat cu numeroase manifestări adiacente, concerte, evenimente care să marcheze elemente specifice ale țărilor participante.

Aflată în inima Ardealului, Alba Iulia propune prin Cetatea Alba Carolina un decor sublim pentru focurile de artificii, iar istoria acestui așezământ îl recomandă. Fostă capitală a Transilvaniei, Alba Iulia este un vector al moștenirii culturale latine, simbol al înfrățirii, al unității naționale și Caterdală a Încoronării. De asemenea, este un oraș care s-a aflat la intersecția atâtor culturi trebuie să rămână un loc al întâlnirilor, al marilor evenimente.

Un asemenea eveniment poate deveni un obiectiv turistic deosebit, festivalul poate atrage în timp resurse financiare importante, sponsori, turiști, expunere mediatică și prestigiu.

Ca un exemplu festivalul IGNIS BRUNENSIS de la Brno a reușit în istoria sa de 15 ani să se dezvolte de asemenea natură încât astăzi nr. de spectatori prezent la festival depășește 200.000, iar evenimentul a oferit un mare plus de vizibilitate și prestigiu orașului Brno.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a 3 zile care au fiecare drept punct culminant reprezentația unuia dintre artiștii pirotehniști participanți.

Spectacolele de artificii sincronizate cu muzică sunt realizate în fiecare an pe o temă dată, iar artiștii concurenți respectă un regulament bine definit.

Muzica este difuzată la scena evenimentului precum și în programul unui post de radio local pentru ca orice privitor să poată savura spectacolul în forma sa completă.

Spectacolele vor dura câte 15 minute / echipă participantă și vor fi realizate la un nivel artistic impresionant.

Partenerul logistic care pune la dispoziție materialul pirotehnic va oferi suport logistic profesional urmând să pună la dispoziție tehnologie de ultimă generație necesară implementării spectacolelor pirotehnice.

Partenerul logistic va asigura obținerea tuturor aprobărilor și avizelor legale necesare precum și desfășurarea în condiții de maximă securitate a spectacolelor pirotehnice.

Câștigătorii vor fi desemnați pe baza regulamentului de către un juriu constituit dintr-un reprezentant al instituției sau companiei –sponsor, un muzician de renume ce va puncta alegerea temelor muzicale, precum și de un regizor sau specialist în artele spectacolului care va puncta punerea în scenă, efectele și figurile de stil ale fiecărei alegorii pirotehnice.

Un alt jurat important va fi publicul spectator, care va avea posibiliteata să voteze (via SMS) producția preferată și să determine cea mai bună reprezentație.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...