Actualitate, Stiri mondene

Silvan Stâncel prezintă albumul „Blondă sau Brunetă”

tfoto_album_silvan_stancel_-_blonda_sau_bruneta_-_front_-_fataBlondă sau Brunetă este primul album Silvan Stâncelsemnat exclusiv și apărut recent (28 iunie a.c.) pe piața muzicală.

CD ul audio conţine 15 piese (5 instrumentale, 10 vocale) în parte cunoscute publicului iar câteva în premieră absolută.

Piesele consacrate aduc însă ineditul prin maniera originală de orchestrație fapt care cu siguranță va surprinde plăcut.

CD-ul conține piese cu care Silvan Stâncel a câștigat 7 trofee și premii naționale la festivaluri de muzică și totodată piesa Jonny prin care a fost selectat să participe în Franța la Paris în cadrul Festivalului Internațional de Muzică MIGRATIONS din 2008 fiind acolo singurul român invitat.

tfoto_album_silvan_stancel_-_blonda_sau_bruneta_-_back-spateAlbumul este un produs premium, trilingv română-engleză-franceză, foarte calitativ din punct de vedere grafic și conceptual, fiind totodată o noutate absolută inclusiv în gama de produse ale producătorului.

Albumul este produs de Libris Brașov www.libris.ro iar colaboratorii sunt: Virgil Oniță – administrator Libris Brașov, Dana Anghelescu – consilier juridic, Echipa Libris Brașov, Dávid Botond – fotograf www.davidbotond.com, Vlad Agreșeanu – concept grafic, Levelsound Studio – înregistrări, Bencze Bernadette Rėka & Bianca Zmeu – fotomodele, Izvora & Dave Duce – traducători, Ovidiu Scridon – artist, Mariana Agache – manager.

Suntem încredințați de potențialul și forța de pătrundere a noului album ”BLONDĂ SAU BRUNETĂ”, de o remarcabilă valoare artistică într-o perioadă în care artisticul cu greutate mai îmbracă haina culturii muzicale.

Piesele sale reușesc, prin finețea cantautorului Silvan Stâncel, să atingă puncte înalte din sufletul nostru, să străbată punți ce cu anevoie pot fi trecute în mod obișnuit.Ana Oniță, Director General Libris Brașov  www.libris.ro

Sunt foarte fericit și mulțumit de acest album și de faptul ca apărut pe piața muzicală.

Reprezintă 18 ani de chitară, de muzică, 2 ani de muncă în studio, 1 an pentru partea fotografică & concept grafic, câteva mii de euro și experiența, profesionalismul a zeci de ani a colaboratorilor.

Simt că am mai făcut un pas important în viața mea personală și artistică și îmi doresc ca albumul să ajungă la cât mai mulți iubitori de muzică, de frumos, de chitară, de inedit.

Am avut ocazia și am fost onorat să lucrez cu oameni minunați!

Doresc astfel să mulțumesc tuturor colaboratorilor și în mod cu totul special familiei, domnului Virgil Oniță, doamnei Dana Aghelescu și nu în ultimul rând artistului fotograf Dávid Botond pentru aportul deosebit!„, a declarat Silvan Stâncel www.silvanstancel.ro

Albumul poate fi achiziționat la ora actuală din librăriile Libris sau on-line pe www.libris.ro și www.emag.ro.

Acces direct on-line: http://www.libris.ro/muzica-usoara/cd-silvan-stancel—blonda-sau-bruneta-240CDLIB–c7714–p630127.html

Născut la Alba Iulia pe data de 2 iulie 1978 într-o familie cu înclinaţii artistice, tatăl poet şi o soră pictoriţă, Silvan Stâncel se îndrăgosteşte de chitară la vârsta de 17 ani în urma unei tabere unde învaţa primele acorduri.

Întâmplarea face că, ajuns acasă, să găsească o chitară adusă de sora lui, o chitară care deşi prezenta unele defecte îi captează întreaga atenţie.

Începând din acel moment Silvan studiază zilnic chitara ca autodidact ajungând să studieze neîntrerupt până la 12 ore pe zi.

După primele 3 luni de studiu stăpânea deja acordurile principale fiind capabil să acompanieze orice fel de melodie.

Puţin mai târziu descoperă chitara clasică de care se îndrăgosteşte iremediabil.

Învaţă piese de chitară clasică „după ureche” iar apoi constată că pentru a se perfecţiona trebuie să înceapă studiul partiturilor şi a teoriei muzicale.

Student la Cluj Napoca, cunoaşte aici diverşi artişti şi iubitori de chitară.

Îl întâlneşte printre alţii pe Andras Vargă, de la care „fură” tehnici de chitară flamenco, un stil de muzică care îl va influenţa puternic pe Silvan.

Începe să compună primele piese instrumentale cât şi chitara-voce. Totodată are primele apariţii publice unde îşi cânta compoziţiile.

După absolvirea studiilor universitare Silvan revine în Alba Iulia continuând studiul chitarei clasice, flamenco, jazz etc. tot ca şi autodidact.

Apariţiile publice sunt foarte rare până în octombrie 2006 când cantautorul Vali Şerban îi propune să concureze la Festivalul Naţional Concurs de Muzica Folk Ziua de Mâine Alba Iulia deşi compoziţiile sale depăşesc cu mult graniţele acestui gen muzical.

Treptat este invitat apoi în ţară la alte festivaluri de gen, dar nu numai, unde compoziţiile sale îi aduc cele mai importante poziţii pe podium.

Are astfel ocazia să-i cunoască personal pe cei mai apreciaţi artişti de gen ai momentului legând cu unii dintre aceştia relaţii de prietenie.

Totodată leagă relaţii de prietenie şi cu mai tinerii artişti pe care i-a cunoscut cu ocazia festivalurilor. La ora actuală Silvan Stâncel este invitat la diverse festivaluri şi manifestări culturale din ţară şi din străinătate pentru a susţine concerte şi recitaluri.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...