Social

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea instituţiilor responsabile din judeţul Alba

tnew_imageMarţi, 11 iunie 2013, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, a avut loc o întâlnire de lucru al reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în asigurarea şi creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ din judeţul Alba, coordonată de domnul subprefect Cornel Murg.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean precum şi 13 directori de şcoli, în care în perioada ianuarie – mai 2013, au fost înregistrate evenimente în care au fost implicaţi elevi.

Scopul acestei întâlniri a fost analizarea stării de siguranţă din unităţile de învățământ, gradul de dotare cu sisteme de supraveghere video, pază şi alarmare, precum şi amenajarea/repararea împrejmuirilor acestora.

Au fost formulate propuneri menite să crească siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice atât pentru perioada rămasă până la finele anului şcolar 2012 – 2013, cât şi pentru anul şcolar următor şi s-au făcut aprecieri faţă de proiectele şi campaniile informativ preventive implementate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în cursul acestui an  şcolar, propunându-se continuarea lor în anul şcolar 2013 – 2014.

tdscn1525Această întâlnirea a facilitat optimizarea dialogului dintre membrii grupului de lucru de la nivel judeţean şi directorii unităţilor de învăţământ prezenţi.

Au fost făcute precizări cu privire la măsurile de ordine asigurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba  pentru prevenirea evenimentelor negative şi desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de bacalaureat.

tdscn1523Astfel, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, peste 40 de poliţişti, dintre care 24 de ordine publică, 12 de poliţişti de la rutieră şi 8 din alte structuri, vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ/ centrelor de examen.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...