Actualitate

Şibot:Investiţie cu bani europeni într-o fermă de reproducţie a porcilor

O investiţie unică în judeţul Alba, şi printre puţinele din ţară, a fost inaugurată la Şibot. Este vorbă despre o fermă de reproducţie a porcilor realizată în mare parte pe bani europeni accesaţi prin Agenţia de Finanțarea Investițiilor Rurale. Investiţia aparţine unui tânăr investitor, Alexandru Szekely şi are o valoare eligibilă de peste un milion şapte sute de mii de euro din care cofinanţarea a fost de 770.000 de euro şi cofinanţare privată de 950.000 de euro.
La evenimentul de deschidere a fermei au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, senatorul Alexandru Pereş, Vasile Bara, director Oficiul Judeţean de Finanţare a Investiţilor Rurale, Marian Ionescu director general adjunct Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia, directorul ADR centru, Simion Creţu, reprezentanţi ai AFIR investitori privaţi şi alţi reprezentnţi ai autorităţilor judeţene şi locale.
Alexandru Szekely a declarat că această fermă va avea un efectiv de 700 de scroafe şi va fi destinată reproducţiei porcilor şi creşterea lor până la 25 de kilograme urmând ca mai apoi aceştia să fie vânduţi iar o parte vor fi îngrăşaţi în cealaltă fermă a familiei.
Complexul este format dintr-o hală de reproducţie pentru aproximativ 700 de scroafe şi o maternitate pentru 2000 de purcei. Ferma este dotată: un sector montă artificială, un sector gestaţie şi un sector de populare cu purcei. Locaţia mai conţine o bucătărie de furaje, un corp anexă pentru utilităţi, suprafeţe pentru căi de acces, precum şi o lagună tehnologică de stocare a dejecţiilor, acoperită şi înfoliată. Halele vor fi dotate cu un sistem de aerisire/ventilaţie care va asigura un volum de aer de 110mc/oră/cap de animal, iar încălzirea compartimentelor din hale se face cu calorifere, sistemul de răcire a halelor realizându-se pe principiul răcirii adiabatice. În cadrul procesului tehnologic, scroafele şi purceii din creşă vor fi staţionaţi în boxe special amenajate, unde va avea loc hrănirea permanentă a lor prin sistemul de furajare lichidă.
Construcţia fermei a început în 2013 iar aceasta este realizată după ultimele standarde europene, putând spune cîă este una din cele mai moderne din ţară. Ideea acestei investiţii a în baza unui studiu de piață prin care s-a constatat că cererea de suine pe piața din România este mult mai mare decât oferta – din acest motiv cantitățile mari de carne de porc pentru procesatori provin din import în stare refrigerată sau congelata. Această situație face ca în prezent, România să importe cca. 2,5 milioane capete anual. De asemenea investitorul a precizat că până în acest moment în cealaltă fermă a familiei se cumpărau porci pentru îngrăşare din Germania sau Belgia cu un preţ mare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 septembrie 2014

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Şibot:Investiţie cu bani europeni într-o fermă de reproducţie a porcilor”

  1. Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai

    multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si

    dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc

    piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator

    online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:valikatana@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...