Actualitate, Educatie

ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST – campanie a Poliţiei Române pentru promovarea profesiei de poliţist

În perioada aprilie – iunie şi octombrie – decembrie, Poliţia Română desfăşoară o amplă campanie de promovare a profesiei de poliţist în rândul liceenilor, intitulată „ Şi tu poţi deveni poliţist!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Serviciului Resurse Umane şi ai Compartimentului Relaţii Publice, derulează această campanie în toate liceele din judeţul Alba, promovând profesia de poliţist în rândul elevilor din clasele a XI- a şi a XII-a.

Astfel de activităţi au avut loc şi joi, 23 aprilie a.c., când poliţiştii au fost prezenţi la Liceul „Horea Cloşca şi Crişan” din Abrud şi la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Cîmpeni. Peste 150 de elevi din cele două licee, au fost informaţi în legătură cu oferta educaţională şi modalitatea prin care pot deveni poliţişti.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile posibile, avantajele oferite tinerilor ce urmează şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor), fiind totodată prezentat şi un film realizat la Şcoala de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan din Cluj Napoca, o instituţie care funcţionează după cele mai înalte standarde europene, având condiţii excelente de pregătire a elevilor.

Elevii au fost invitaţi să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală ce pregăteşte viitori poliţişti.
Instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne sunt Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi şcolile postliceale. Academia este o instituţie de învăţământ superior acreditată, din reţeaua de stat. Face parte din categoria universităţilor de educaţie şi cercetare, desfăşoară activităţi de învăţământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţă, de studii universitare de masterat şi de studii universitare de doctorat, în domenii şi specializări acreditate, precum şi alte forme de pregătire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne fac parte din sistemul naţional de învăţământ sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...