Actualitate

Şi-au lăsat caii nesupravegheaţi şi s-au ales cu sancţiuni

caiDoi proprietari de cai din Alba Iulia au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi deoarece nu şi-au supravegheat animalele, iar acestea au păscut lucerna unui vecin.

Prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de administratorul câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. Jandarmii au identificat proprietarii animalelor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi supraveghea animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Unul dintre aceştia – V.G. ( 70 de ani) –  şi-a recunoscut fapta şi, aflat la prima abatere de acest fel, a fost sancţionat cu avertisment scris. Celălalt – B.I. ( 28 de ani) – care, din spusele martorilor, se pare ca şi-a făcut un obicei din a-şi lăsa animalele libere pe proprietăţile altora, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100 de lei.

Reamintim faptul că pentru “ lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” sancţiunea contravenţională poate fi amenda cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...