Actualitate, Social

Sfaturi pentru un bronz sănătos

foto: incomod.ph
foto: incomod.ph

Iată câteva sfaturi pentru un bronz sănătos pentru cei care vor merge în extrasezon la mare.

În primul rând pentru un bronz uniform și de durată trebuie curățată pielea în profunzime. Exfolierea pielii este foarte importantă deoarece elimină stratul de celule moarte și netezeşte epiderma. Este indicat că acest procedeu să se înceapă cu o lună înainte de începerea concediului.

Epilarea este un act factor important pt bronz, deoarece dacă epilarea nu se face corect pot apărea pete mai deschise pe piele când se face expunerea la soare. Alegeți o epilare de lungă durată, prin care smulge firul de păr din rădăcină, astfel încât să nu fii nevoită să te epilezi imediat după ce începi să te bronzezi.

Alimentația este și ea importantă, există anumite alimente care sunt bune pentru un bronz perfect cum ar fi: migdalele, semințele de in, spanacul, tonul, morcovii.

Cel mai important lucru pentru a avea o piele frumoasă este hidratarea.

Razele soarelui usucă foarte mult pielea și grăbesc procesul de îmbătrânire.

O hidratare corespunzătoare și progresivă ține departe aceste probleme, pentru că ajută pielea să îşi refacă în mod constant bariera protectoare. Aplică zilnic creme nutritive, dar care să se absoarbă repede în piele.

Loțiunea protectoare trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ajunge la plajă. În felul acesta, intră în piele și începe să acționeze exact atunci când tu ai ajuns pe malul mării. Ca să își facă bine treaba, factorul de protecție trebuie să se potrivească perfect tipului de piele: cu cât e mai deschisă și mai sensibilă pielea, cu atât acesta trebuie să fie mai mare. Crema trebuie reaplicată după fiecare oră petrecută la soare și de fiecare dată când ieși din apă.

Umerii, decolteul, pomeții și coapsele sunt zonele care se bronzează cel mai repede, ba chiar sunt expuse arsurilor, așa că aplică un strat mai gros de cremă aici. Pentru protecție sporită a buzelor, nu uita să aplici un balsam special creat pentru expunerea la soare, cu rol protector.

Respectă intervalul orar de expunere la soare indicat de medici (07.00-11.00 şi după ora 16.00) și vei fi ferită de arsuri, iritații și alte probleme ale pielii.

Un pont pentru un bronz de lungă durată

După plajă, dușuri cu apă călduță.

Apa caldă sau băile fierbinți sunt ultimele lucruri de care pielea ta, încălzită deja de razele soarelui, are nevoie. Fă dușuri scurte cu apă călduță, renunță la exfoliante în favoarea gelurilor-cremă, iar la finalul băii, în loc să te ștergi energic cu prosopul, tamponează ușor pielea, atât cât să elimini excesul de apă.

Urmează hidratarea intensă.

Chiar dacă ai folosit cremă, după plajă se întâmplă de multe ori să simți că pielea „te ține” și că e mai aspră decât înainte. Loțiunile after-sun vin în ajutorul tău, pentru că, pe lângă o bună hidratare, acestea calmează și au efect răcoritor, astfel încât senzația de disconfort va dispărea după doar câteva minute. În plus, multe dintre ele au și rol de fixare a bronzului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...