Actualitate, Stirea Zilei

Sezonul brazilor furați! Scutul pădurii continuă controalele!

Scutul Pădurii

Alţi 54 de pomi de Crăciun au fost recuperaţi de polițiștii din Apuseni, în urma unor controale în trafic şi în teren.

Controalele poliţiştilor din Alba pentru prevenirea şi combaterea tăierilor şi transporturilor ilegale de pomi de Crăciun au continuat.

Astfel, ieri, 7 decembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Arieşeni împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Gârda au efectuat controale în teren, pe raza comunei Arieşeni. În urma acestor controale, în locul numit “Hodobana”, au fost identificaţi 44 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

Cei 44 de pomi de Crăciun au fost predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic Gârda, pentru valorificare, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care i-au tăiat în mod ilegal.

Tot ieri, 7 decembrie, în jurul orelor 19.00, poliţiştii Postului de Poliţie Poiana Vadului au identificat, în trafic, un autoturism condus de un bărbat din comună, care transporta 10 pomi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Şoferul autoturismului a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanților Ocolului Silvic Horea Apuseni, pentru valorificare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...