Actualitate

Sesiunea finală a programului de formare în cadrul proiectului SIMPLA

Marți, 29.01.2018, începând cu ora 10.00, a avut loc sesiunea finală a programului de formare profesională „SIMPLA – Energia și mobilitatea planificate împreună” care a fost organizat online într-un format tip webinar. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului SIMPLA – Planificarea Durabilă Integrată Multisectorial, în care Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA și Consiliul Județean Alba sunt partenerii naționali. Evenimentul a fost organizat de ALEA, partenerul tehnic român al proiectului SIMPLA, proiect finanțat prin Programul Orizont 2020 al Comisiei Europene.

Cursul de formare SIMPLA, de maxim interes pentru reprezentanții municipiilor din România și in special pentru responsabilii cu planificarea energetică durabilă și cu planurile de mobilitate urbană, a propus pentru prima dată in Romania aplicarea unei metode eficiente pentru armonizarea realizării si implementării celor doua planuri și anume: Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă – PAED și Planul pentru Mobilitate Urbană Durabilă – PMUD. În cele peste 50 de ore din cadrul celor 3 sesiuni de lucru desfășurate în anul 2017, accentul a fost pus pe formarea unor abilitați practice de aplicare a activităților de armonizare intre Planurile de Acțiune pentru Energie Durabila (PAED) si Planurile pentru Mobilitate Urbană Durabilă in fiecare din cele 13 orașe înscrise: Alba Iulia, Baia Mare, Bistrița, Botoșani, Brașov, București – sector 1, Cugir, Oradea, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Sebeș, Târgu Mureș și Zalău.

Sesiunea finală a programului de formare a oferit celor 24 participanți, în mare măsură reprezentanți ai municipalităților implicate în activitățile derulate în cadrul proiectului SIMPLA, oportunitatea cunoașterii celor mai importante rezultate in România ale activității de armonizare desfășurată in cadrul proiectului.

Acest eveniment a avut ca scop principal analiza rezultatelor activităților de armonizare la nivel european dar si național. Totodată s-au prezentat si schimbul de experiență care s-a desfășurat la Trieste în luna noiembrie 2018 și au fost colectate date de la reprezentanții orașelor participante la trainingul SIMPLA în ceea ce privește intențiile acestora referitor la realizarea armonizării planurilor lor energetice cu cele de mobilitate urbana (PAED/PAEDC și PMUD).

Avem speranța că prin sprijinul oferit de proiectul SIMPLA și alte autorități locale din mediul urban din România își vor dezvolta capacitatea pentru a realiza o planificare durabila armonizată a domeniilor energetic si de mobilitate urbană pe baza ghidului și a altor materiale tehnice disponibile pe site-ul oficial al proiectului SIMPLA www.simpla-project.eu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 ianuarie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...