Financiar, Stirea Zilei, Stiri

SENATORUL TEODOR ATANASIU: „Situaţia de la Fabrica de Arme Cugir, incompetenţă sau reavoinţă”

Senatorul PNL de Alba Teodor Atanasiu critică situaţia de la Fabrica de Arme Cugir, unde se produce pe stoc.

În acest moment ROMARM-ul încearcă să re-negocieze contractul cu americanii de la Century Arms International, care în ultimii ani au avut exclusivitate pentru achiziţionarea întregii producţii de la Fabrica de Arme de la Cugir, dar acum nu mai cumpără armele de la Cugir.

Senatorul Atanasiu consideră că de vină sunt cei din conducerea ROMARM, structura economică a Ministerului Apărării Naţionale: „La ROMARM nu s-a înţeles ce înseamnă exclusivitate. Au pus doi beneficiari pe aceeaşi producţie. ROMARM-ul e de vină că a semnat 2 contracte pe aceeaşi producţie. Nu ştiu exact despre ce e vorba. Este ori incompetenţă, ori reavoinţă”.

„Întreprinderea din Cugir nu are abilitate să facă contracte decât pe producţia civilă. Pe producţia militară are abilitate ROMARM-ul şi vreo 20 de firme, care toţi doresc să facă profit. Aici nu vinzi roşii. Aici nu contează calitatea armelor, pentru că vinzi unor guverne, care nu se iau după raportul preţ-calitate… Nu poţi vinde la insurgenţi care fac nu ştiu ce revoluţie, numai la guverne. Nu găseşti firme mai puţin sau mai mult interesate de profit. Găseşti firme mai mult sau mai puţin corupte…”, precizează senatorul Atanasiu.

Atanasiu a mai spus că „România este singurul stat din Europa care nu a semnat Memorandumul privind achiziţiile militare în Europa”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...