Actualitate, Politica, Stirea Zilei

Senatorul Teodor Atanasiu acuzat că şi-a însuşit proiectul Avram Iancu „Martir şi Erou al Naţiunii Române”

Senatorul liberal de Alba, Teodor Atansiu este acuzat de Laurian Stănchescu, preşedintele Fundaţiei Ideea Contemporană de faptul că şi-a însuşit un proiect al acestuia, mai precis acela privind conferirea lui Avram Iancu titlului de martir şi erou al naţiunii Române.

„Îl acuz public pe senatorul Teodor Atanasiu de însușirea proiectului meu de a i se conferi lui Avram Iancu, în Parlamentul României, titulatura nobilă de ‘Martir și Erou al Națiunii Române.’ A declarat la o conferință de presă că este autorul acestui nobil proiect, declarație total mincinoasă și spusă cu rea credință.

Este dezonorant ca un senator al României, un legiuitor, să sfideze chiar principiile sacre, aspre și morale ale Crăișorului, nu cred că așa se cuvine să celebrăm memoria sfântă a Eroului din Apuseni.

Domnule senator, aștept să declarați adevărul, el există în filme documentare și în articole care au apărut în presa centrală și locală” se arată într-un comunicat de presă trimis de Laurian Stănchescu, Membru titular, Uniunea Scriitorilor din România, şi Președinte, Fundația ‘Ideea Contemporană’

Deasemenea Larian Stănchesu le-a adresat şi o scrisoare deschisă copreşedinţilor PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga pe acest subiect în care acuză biroul de presă al PNL Alba care a trimis un comunicat prin care este acuzat de „mistificarea adevărului, de furt intelectual și de inducerea în eroare cu bună știință a cetățenilor români, aceleași acuzații fiind aduse și senatorilor Teodor Atanasiu și Crin Antonescu”.

„Scrisoare publică adresată doamnei Alina Gorghiu și domnului Vasile Blaga, co-președinți ai Partidului Național Liberal!

Denunț public!

Biroul de Presă al PNL Alba a publicat joi, 26 februarie 2015, un Comunicat în care își asumă inițiativa proiectului prin care i s-a conferit lui Avram Iancu, în plenul Camerei Deputaților, for decizional, titulatura de ‘Erou al Națiunii Române.’

Acuz public Biroul de Presă al PNL Alba de mistificarea adevărului, de furt intelectual și de inducerea în eroare cu bună știință a cetățenilor români, aceleași acuzații fiind aduse și senatorilor Teodor Atanasiu și Crin Antonescu.

Proiectul ‘Avram Iancu’ este gândit de mine și îmi aparține în totalitate. În luna octombrie 2013, eu i-am înmânat senatorului Teodor Atanasiu, fiind invitat în Parlament de domnia sa, documentația necesară semnată de mine și de șase primari din Apuseni, pentru începerea procesului legislativ în Parlament. Este ușor de verificat la accesul persoanelor (S1) din acea lună.

Denunțul meu subliniază lipsa de onoare și de moralitate a celor doi parlamentari români, Teodor Atanasiu și Crin Antonescu, complicitatea Biroului de Presă Alba, la furtul unei idei și inițiative personale.

Aștept consfințirea adevărului printr-un comunicat public al Partidului Național Liberal, altfel voi fi nevoit să-mi apăr ideea și proiectul în instanță” se arată în respectiva scrisoare a lui Laurian Stănchescu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 martie 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...