Actualitate, Stirea Zilei

Senatorul Pereş vine în sprijinul părinţilor copiilor de la Grădiniţa nr. 12 Alba Iulia

03.Alexandru PeresScandalul de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia a ajuns şi în Guvernul României.

După ce deputatul liberal Dan Coriolan Simedru a făcut demersuri în guvernul de la Bucureşti, senatorul de Alba Alexandru Pereş a decis să facă acelaşi lucru:

Într-o scrisoare către ministrul Educaţiei Remus Pricopie, senatorul Pereş afirmă : „Inspectorul general al IŞJ Alba, Dorin Sandea, a făcut demersuri pentru a o schimba din funcţia de director al Grădiniţei nr. 12, pe domnişoara director Veronica Suciu. Motivul este acela că domnişoara director este membru fondator al ONG-ului Asociaţia Veronica, înfiinţat în urmă cu nouă ani. Scopul acestui ONG este de a sprijini dezvoltarea unui învăţământ de tip Step-by-Step în cadrul grădiniţei nr. 12. În urma scandalului, Veronica Suciu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei Veronica.

Părinţii sunt mulţumiţi de rezultatele grădiniţei, cotată ca fiind una dintre cele mai bune din judeţul Alba şi, susţin unii, chiar din Transilvania, însă sunt profund dezamăgiţi şi indignaţi de decizia şefului IŞJ Alba.

Din partea IŞJ Alba vi s-au înaintat o serie de documente pentru detaşarea din funcţia de director al Grădiniţei nr. 12 a domnişoarei Veronica Suciu, precum şi eliberarea din funcţia de inspector şcolar în cadrul IŞJ Alba, a doamnei Eugenia Ignat (sora Veronicăi Suciu şi membru fondator al Asociaţiei Veronica). Ca urmare, vă întreb, Domnule Ministru, care este soluţia recomandată de Ministerul Educaţiei Naţionale, având în vedere reglementările în vigoare, de care IŞJ Alba trebuie să ţină cont şi luând în considerare dorinţa părinţilor de a oferi copiilor un alt tip de învăţământ (Step-by-Step), de care sunt încântaţi?”.

Senatorul de Alba Alexandru Pereş solicită un răspuns scris din partea ministrului Educaţiei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...