Actualitate, Stiri

Seminarii de informare a potenţialilor beneficiari de fonduri europene, organizate de ADR Centru

Foto-sediu-ADR_CentruUn număr de şase seminarii vor fi organizate de către ADR Centru în următoarea perioadă la nivelul Regiunii Centru. Seminariile sunt organizate pentru informarea potenţialilor beneficiari şi a beneficiarilor de fonduri referitor la noile reglementări aplicabile în implementarea proiectelor, precum şi viitoarele oportunităţi de finanţare nerambursabilă. Cele 6 seminarii de informare vor fi organizate în perioada 24 martie 2014 – 11 aprilie 2014, câte unul la nivelul fiecărui judeţ al Regiunii Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu. 

Cei prezenți la întâlniri sunt beneficiarii şi potenţialii beneficiari ai Programului Operaţional Regional de la nivelul Regiunii Centru, reprezentanți ai autorităţilor publice locale, firme, fundaţii, asociaţii, instituții. Scopul acestor seminarii este de a îmbunătăţi procesul de accesare, implementare şi absorbţie a fondurilor disponibile prin Programul Operaţional Regional la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru. Întâlnirile cu beneficiarii și potențialii beneficiari vor fi structurate pe 2 părți. În prima parte a programului, prezentările se vor axa pe aspectele legate de implementarea proiectelor în cadrul POR 2007-2013, pe definitivarea contractării proiectelor depuse în cadrul programului la nivel regional, dar și pe noutățile referitoare la relansarea și derularea noilor apeluri pentru DMI 2.1 și DMI 3.4. A doua parte a întâlnirilor va viza procesul de planificare și programare pentru perioada 2014-2020, precum și dezvoltarea portofoliului de proiecte regional.

„Anul 2014 este un an important în accesarea, implementarea și absorbția fondurilor POR 2007-2013, având în vedere necesitatea accelerării absorbției fondurilor disponibile și accesarea cât mai curând și corect a noilor fonduri nerambursabile. În această perioadă noi, toți cei ce suntem implicați în gestionarea fondurilor nerambursabile, lucrăm activ la finalizarea documentelor de planificare și programare pentru perioada 2014-2020. De aceea, în cadrul acestor întâlniri vom încerca să corelăm viitoarele finanțări europene pentru perioada 2014-2020, cu proiectele și fondurile derulate în perioada 2007-2013. Prin învățarea lecțiilor din perioada curentă de programare, vom încerca să facem pentru potențialii beneficiari de fonduri o trecere mai ușoară de la o perioadă de programare la alta, precum și o pregătire mai bună a acestora și a proiectelor lor,” a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Ca urmare a solicitărilor făcute la nivelul Regiunii Centru, s-a elaborat o bază de date cu proiecte care să facă parte din portofoliul regional pentru perioada 2014-2020. Având în vedere organizarea acestor seminarii locale, la nivelul fiecărui județ vor fi organizate și întâlniri cu promotorii de proiecte, pentru a vedea cum pot fi dezvoltate pentru a fi incluse în portofoliul regional de proiecte, precum şi stabilirea unor proiecte prioritare la nivelul fiecărui judeţ.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...