Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Având în vedere avertizarea Hidro-Meteorologică Cod Portocaliu valabilă în intervalul 23 iunie, ora 15 – 24 iunie, ora 15, duminică, 23 iunie, la ora 12.00 a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență la care a participat prefectul județului Alba Dănuț Emil Hălălai, președintele Consiliului județean Alba, domnul Ion Dumitrel precum si ceilalți membri ai Comitetului județean, fiind analizate in acest sens măsurile necesar a fi luate pentru minimizarea consecințelor în astfel de situații.
Măsurile dispuse constau în:
📌 asigurarea permanenței la nivelul UAT-urilor aflate sub incidența avertizarilor;
📌 monitorizarea permanentă a cursurilor de apă, verificarea/pregătirea și utilizarea stocurilor de apărare împotriva inundațiilor;
📌 avertizarea populației prin sistemul de alarmare Ro-Alert;
📌 realizarea supraînălțării lucrărilor de apărare (diguri, ziduri de sprijin, etc) prin implicarea ISU Alba, UM 01684 Alba-Iulia și SGA Alba.
În plus, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției cu Grupa Operativă a ISU Alba, iar la nivelul subunităților de intervenție au fost dispuse măsuri de creștere a capacității de intervenție pentru astfel de situații.
În funcție de situația operativă precum și de evoluția fenomenelor hidro-meteorologice prognozate vor fi dispuse și alte măsuri în consecință.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 iunie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...