Actualitate, Social

Secţia civilă II din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia va funcţiona într-o nouă locaţie

interior sala sedinte sectia II civilaÎncepând din 2014 secţia civilă II din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia (fosta secţie comercială) va funcţiona la parterul clădirii care este sediul instanţei, situată în Alba Iulia, str. I.C. Brătianu nr.1.

Birourile destinate publicului: Arhiva secţiei civilă II şi Sala de judecată nr.IV sunt situate în încăperile nr.24, respectiv nr.11 de la parterul clădirii, accesul făcându-se prin intrarea secundară către strada Tribunalului. Birourile judecătorilor şi grefierilor din cadrul secţiei a II-a civilă sunt localizate în imediata apropiere tot la parterul clădirii.

Justiţiabilii care au termene de judecată stabilite începând din luna ianuarie 2014 în dosare aflate în competenţa secţiei a II-a civilă  nu mai trebuie să urce la etajul II al clădirii întrucât şedinţele de judecată respective se vor desfăşura în Sala de judecată nr.IV de la parter – camera nr.11.

Secţia civilă II a Curţii de Apel Alba Iulia a fost înfiinţată după intrarea în vigoare a Noului cod civil în 01.10.2011 prin redenumirea fostei secţii comerciale, are în componenţă 6 judecători şi 5 grefieri şi judecă în principal litigiile cu profesioniştii, cele privind procedura insolvenţei şi în alte materii date prin lege în competenţa sa.

 Celelalte compartimente din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia destinate publicului îşi păstrează locaţiile prezente la etajul I şi II al clădirii:

Registratura: camera 230 (Etaj II)

Arhiva: camera 228 (Etaj II)

Biroul de Informare şi Relaţii Publice: camera 214 (Etaj II)

Compartimentul Personal: camera 108 (Etaj I)

Sala de judecată I: camera 201 (Etaj II)

Sala de judecată II: camera 213 (Etaj II)

Sala de judecată III: camera 210 (Etaj II)

Această mutare a activităţii secţiei civile II se înscrie în strategia de refuncţionalizare şi modernizare a sediului Curţii de Apel Alba Iulia începută după redobândirea de către justiţie în august 2010 a dreptului de administrare asupra clădirii astfel încât aceasta redevină cu adevărat un Palat al justiţiei, în care sălile de judecată şi celelalte compartimente destinate publicului să fie uşor accesibile iar personalul instanţei să beneficieze de spaţiul necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime.

Un efect pozitiv se va resimţi şi asupra celorlalte 4 secţii de judecată ale instanţei: secţia penală şi pentru cauze cu minori, secţia civilă I, secţia pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale şi secţia de contencios administrativ şi fiscal care îşi vor împărţii mai uşor activitatea de judecată în celelalte 3 săli de şedinţă de la etaj.

Nu în ultimul rând, se va realiza şi o decongestionare a Arhivei instanţei cu dosarele secţiei civile II care vor fi mutate în camera 24 de la parterul clădirii.

Necesitatea acestei extinderi a fost justificată şi de majorarea constantă din ultimii ani a numărului de dosare, Curtea de Apel Alba Iulia fiind printre cele mai încărcate instanţe din ţară, însoţită de creşterea numărului de judecători şi grefieri  concomitent cu implementarea noilor coduri şi sporirea activităţii şi competenţelor instanţei.

În acelaşi scop, de a aduce justiţia cât mai aproape de cetăţean şi de a îmbunătăţii condiţiile de muncă ale angajaţilor, Curtea de Apel Alba Iulia îşi propune în anul următor să extindă activitatea instanţei în special cea destinată activităţii cu publicul la întreg parterul clădirii (pe măsura eliberării spaţiului de la parter de către Consiliul Judeţean Alba cu care împarte în prezent folosinţa) şi să monteze 2 ascensoare pentru accesul cât mai facil al justiţiabililor şi angajaţilor la compartimentele aflate la etajul I şi II.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 ianuarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...