Actualitate, Cultura, Educatie, Evenimente, Stiri Sebes

Sebeș – Manifestări dedicate împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

Marți, 15 ianuarie, de la ora 18, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de nașterea poetului Mihai Eminescu care a fost decretată a fi Ziua Culturii Naționale, la sala de spectacole a Centrului Cultural ”Lucian Blaga” din Sebeș va avea loc spectacolul intitulat ”Dor de Eminescu”. Cu această ocazie vor susține un concert extraordinar Cristofor Aldea Teodorovici și actorul Adrian Păduraru care vor oferi publicului prezent versurile poetului național.

Organizatorii acestui eveniment cultural-artistic sunt Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeș.

Accesul în sala de spectacole este gratuit.

Tot marți, 15 Ianuarie 2019, de la ora 12.30, va avea loc un moment comemorativ la statuia poetului Mihai Eminescu, la care vor participa reprezentanții autorităților locale, elevi, cadre didactice, reprezentanți ai asociațiilor locale, societatea civilă.

De asemenea, în calendarul de activități cultural – educative al Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, săptămâna 14-18 ianuarie 2019 este numită „săptămâna Eminescu” și va fi marcată printr-o caravană literară în școlile din localitate, pentru a le fi prezentată elevilor personalitatea și opera poetului național.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 ianuarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...