Actualitate, Stiri, Stiri Sebes

Sebeș: Educație ecologică și un spațiu verde reamenajat pentru preșcolari de la Grădiniţa nr.3.

Educație ecologică și un spațiu verde reamenajat special pentru 120 de preșcolari de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.3 Sebeș printr-un proiect comun al Primăriei Municipiului Sebeș cu Asociația Inventis și Fundația pentru Parteneriat, finanțat de MOL Romania

 

Proiectul se numește ” Spații verzi înmiresmate pentru suflete colorate” și are ca scop:

  • amenajarea și reabilitarea spațiului verde aflat în incinta grădiniţei;
  • educația ecologică a preşcolarilor.

 

Partenerul proiectului este Grădiniţa cu Program Prelungit nr.3 Sebeș, o unitate de învăţământ cu cinci grupe de program prelungit şi o grupă de program normal, înfiinţată în anul 1979.

Proiectul se desfășoară în perioada Aprilie – August 2018, timp în care s-au realizat și se vor realiza următoarele obiective:

  • Reabilitarea și amenajarea parcului din incinta grădiniţei;
  • Creșterea gradului de educație ecologică a 120 de preșcolari;
  • Dezvoltarea unui comportament civic în vederea protejării mediului înconjurător pentru 120 de preșcolari;
  • Conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător pentru 250 persoane din comunitatea municipiului Sebeș  într-o perioadă de 5 luni (Aprilie – August 2018).

 

Îngrijirea spațiilor verzi amenajate se va realiza prin rotație de către grupele de copii din cadrul grădiniței fiind susținuți de cadrele didactice, persoanele care participă la îngrijirea copiilor și de părinți.

Activitățile de educaţie ecologică vor avea continuitate şi pe parcursul anilor următori, atât în cadrul activităţilor cuprinse în curriculum cât şi prin activități extracurriculare.

Proiectul este susținut de agenția de marketing Biz Marketing Media, Primăria Municipiului Sebeș și Asociația Inventis din Alba Iulia beneficiarul finanțării, precum și finanțatorii Fundația Pentru Parteneriat și MOL România.

 

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 septembrie 2018

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...