Stiri, Stiri Sebes

Sebeș – Campanie de informare privind modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe

Joi, 17 ianuarie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au desfăşurat o acţiune de informare privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, în municipiul Sebeş.

Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Paza bună trece primejdia rea”, derulată în perioada iulie 2018 – ianuarie 2019 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Poliţiştii au discutat cu peste 150 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.

Acţiunile informativ – preventive ce vizează siguranţa locuinţelor vor continua, poliţiştii urmând a adresa sfaturi utile cetăţenilor, din urban şi rural, pentru ca aceştia să nu devină victime ale infracţiunilor de furt.

Iată câteva dintre sfaturile polițiștilor:

  • Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă!
  • Când lipsiţi de acasă, nu lăsaţi ferestrele deschise!
  • Evitaţi să vorbiţi despre plecarea în concediu, atât în faţa necunoscuţilor, cât şi pe reţelele de socializare;
  • Dacă nu petreceţi noaptea acasă, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;
  • În cazul în care lipsiţi de acasă o perioadă mai lungă de timp, rugaţi-vă prietenii sau vecinii să treacă pe la dumneavoastră, să ridice corespondența;
  • Montaţi sisteme de alarmare şi încuietori performante!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 ianuarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...