Actualitate, Stiri

SEBEŞ: Bărbat sancţionat cu 1000 de lei de jandarmi, după ce a pătruns prin efracţie într-o firmă din localitate

prins-de-jandarmi-la-furat-de-fier-vechi-din-vechiul-abatorO societate comercială din municipiul Sebeş a fost ţinta perfectă pentru un hoţ care a încercat să sustragă din incinta firmei materiale lemnoase şi metalice. Planul lui a fost însă dejucat de jandarmi, care au reuşit să îl prindă înainte de a fugi cu „prada”.

Societatea comercială se află pe strada Mircea cel Mare din municipiul Sebeş, iar personalul de pază a relatat jandarmilor că nu este prima dată când persoane sau grupuri de persoane sar gardul şi pătrund în incintă pentru a colecta resturi metalice şi lemnoase. De multe ori acestea devin agresive, înjură şi ameninţă cu acte de violenţă. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, 15 februarie a.c., la ora 14.30,  când Gheorghe I. ( 38 de ani ), surprins fiind de paznici, a încercat să-i intimideze aruncând cu pietre după aceştia. În urma unui apel la 112, jandarmii au intervenit de urgenţă şi au reuşit să-l prindă pe contravenient. Bărbatul nu se afla la prima abatere de acest gen astfel că a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte,  zona va fi monitorizată de echipajele de jandarmerie, iar acestea vor interveni prompt ori de câte ori se constată apariţia unor încălcări ale legilor în vigoare. Jandarmii reamintesc faptul că  “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentantelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...