Actualitate, Sanatate, Stirea Zilei, Stiri

SEBEŞ: amenzi de 19.000 lei, iar Grădiniţa nr. 3 rămâne închisă până la remedierea problemelor igienico-sanitare

În urma controalelor efectuate de DSP Alba, DSVSA Alba şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba la Grădiniţa cu Program prelungit nr. 3 din Sebeş au fost dat următoarele amenzi:

Serviciul de Asistenţă Publică din cadrul Primăriei Sebeş – 6.000 lei (3.000 de la DSVSA, 3.000 de la DSP Alba), pentru lipsa personalului de specialitate care să supravegheze securitatea alimentaţiei la Grădiniţa nr. 3 Sebeş.

Şcoala Gimnazială nr. 2 Sebeş de care ţine Grădiniţa cu Program Prelungit – 13.000 lei, cumul de amenzi date de DSP Alba (5.000 lei) şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba (8.000 lei).

Grădiniţa rămâne închisă până la remedierea deficienţelor ce ţin de fluxul tehnologic şi achiziţionarea alimentelor în conformitate cu legislaţia.

În urma toxiinfecţiei au fost spitalizaţi la Sebeş 28 de copii şi 4 adulţi, toţi externaţi, după cum a anunţat Horea Timiş, directorul DSP Alba, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 7 noiembrie 2014:

Conform directorului DSP Alba, Horea Timiş, au fost contstatate următoarele deficienţe:
1.Laptele consumat şi boiaua de ardei au fost achiziţionate direct de la producător, fără certificate de conformitate
2.Se folosesc farfurii şi căni de plastic care nu pot fi dezinfectate
3.Meniurile prezintă următoarele neconformităţi: nu au fost avizate de personalul medical şi la ciorba de cartofi dreasă a fost folosit ca ingredient gălbenuş de ou neprelucrat termic – lucru interzis de prevederile Ordinului Ministerului Sănătăţii 1955 din 1995 şi de Legea 123 din 2008
4.Personalul de la bucătărie are controlul medical periodic incomplet
5.Nu se asigură asistenţa medicală profilactică şi curativă prin personal medical angajat permanent la cabinetul medical existent în structură conform Ordinului Ministerului Sănătăţii 653 din 2001.

Inspectorii DSP au luat următoarele măsuri:
1.efectuarea unei dezinfecţii generale la toate compartimentele grădiniţei, a veselei şi suprafeţelor de lucru din blocul alimentar, alenjeriei de pat
2.Efectuarea examenului coprobacteriologic pentru tot personalul grădiniţei
3.Reprimirea în colectivitate a copiilor internaţi sau trataţi în ambulator la care coproculturile au eviudenţiat ca germen patogen Salmonella, se va face doar pe bază de aviz epidemiologic de la medicul de familie cu menţiunea: apt reintare în colectivitate
4.Personalul angajat la care coproculturile au evidenţiat ca germen patogen Salmonella va fi reprimit la lucru cu avizul medicului de medicina muncii.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 noiembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...