Actualitate

Se redeschide urmărirea penală împotriva foştilor procurori Mureşan şi Cean

Astăzi, 2 aprilie, şi mâine, vineri 3 aprilie, pe rolul ICCJ se află cererea de redeschidere a urmăririi penale în cazul foştilor procurori Ion Mureşan şi Nicolae Cean. Cererea procurorilor vine după audierea a peste 30 de martori în dosarul “BERBECEANU” .

În cazul celor doi, Mureşan şi Chirilă, judecătorii ÎCCJ se vor pronunţa joi şi vineri dacă vor confirma redeschiderea urmăririi penale.

Prima cerere a DNA va fi judecată joi, 2 aprilie, şi se referă la redeschiderea urmării penale faţă de Ioan Mureşan şi Costel Chirilă (procuror DIICOT Alba).

Dacă despre primul personaj, opinia publică ştie deja cine este şi ce acuzaţii de corupţie i se aduc, numele procurorului Costel Chirilă este mai puţin cunoscut. Asupra celor doi făptuitori planează suspiciunea că l-au făcut scăpat pe Luca Anversa, liderul unei grupări infracţionale. Procurorul Costel Chirilă este cel care a scris ordonanţa de reţinere a omului de afaceri Luca Anversa, care nu a mai fost pusă în aplicare.

A doua cerere a DNA va fi judecată vineri, 3 aprilie. Aceasta vizează redeschiderea urmăririi penale faţă de inculpaţii Traian Grancea, Ion Cristian Opruţa, Luca Anversa şi Nicolaie Cean.

Cristian Opruţa (poreclit “Procurorul”) este proprietarul mai multor fonduri de vânătoare, este implicat în dosarul în care a fost anchetat Luca Anversa şi este rudă cu fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan. În spaţiul public au apărut acuzaţii grave la adresa acestuia şi al relaţia pe care o avea cu procurorii DIICOT şi cu inculpaţii din dosarele penale “Prostituate pentru VIP-uri” şi “Pomponio”.

sursa:hunedoaralibera.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Se redeschide urmărirea penală împotriva foştilor procurori Mureşan şi Cean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...