Actualitate, Educatie, Stirea Zilei

Se caută cadre didactice pentru viitoarea școală Waldorf din Alba Iulia

Cu puțin timp în urmă un grup de mămici din Alba Iulia a luat inițiativa înființării unei școli Waldorf la Alba Iulia. În scurt timp s-a format o întreagă comunitate pe o rețea de socializare în care peste 180 de părintii și-au exprimat dorința de a-și înscrie copiii la o astfel de scoală în eventualitatea înființării ei la Alba Iulia. Pedagogia Waldorf este un sistem de educație alternativ care aduce în actul predării în mod armonios grija pentru cele trei componente ale ființei umane: gândire, simtire și voință. Ea unește gândirea analitică și sintetică, intelectul obiectiv, de lucrul consecvent, cu sens și calitativ înalt, prin intermediul simțirii artistice și morale. Rezultatele la examenele naționale de capacitate și de bacalaureat confirmă performanțele acestui invățământ alternativ și îi conferă o poziție egală în sistemul național de învățământ.

În România, invătămantul Waldorf este învățământ de stat, organizat de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului, în baza Acordului General de Cooperare, încheiat în anul 1996.

Alba Iulia intentionează să intre în rândul oraselor care dezvoltă această pedagogie prin înfiițarea în anul 2017 a unei grădinițe și a unei școli (clasele 0-IV) care să răspundă nevoilor comunității. În acest sens s-au pus bazele Asociației Waldorf Alba Iulia formată din părinți care sprijină înființarea școlii și s-au purtat discuții importante cu administrația locală pentru o colaborare în acest sens. Pentru deschiderea școlii cele mai importante elemente sunt : spațiul, părinții dispuși să își înscrie copiii la această școală (constituiți în Asociația Waldorf Alba Iulia) și pedagogii care să predea cursurile de tip Waldorf, alături bineînțeles de sprijinul autorităților locale.

„Personal, susțin această inițiativă din tot sufletul și voi face toate eforturile necesare pentru ca acest tip de învățământ șă devină o opțiune și pentru părinții din Alba Iulia. În momentul de față cel mai important lucru este să găsim educatori și profesori dornici să urmeze cursurile de specializare în pedagogia Waldorf, pentru a asigura necesarul de cadre didactice până în toamnă anului 2017. Dacă acest lucru se va întâmpla, proiectul va beneficia atât de spațiu de implementare pus la dispozitie de către Primărie cât și de sprijin logistic și financiar”.-Mircea Hava

Pentru a deveni pedagog Waldorf este necesară urmarea unor cursuri de formare pentru cadrele didactice. Cursurile se desfăsoară o dată la doi ani iar anul acesta începe o nouă serie, atât pentru învățători și profesori cât și pentru educatoare. Cursurile pentru formarea educatoarelor se organizează la Cluj Napoca și sunt organizate pe 8 module a câte 5 zile care au loc în vacanțele intersemestriale, costul unui modul fiind de 200 lei, durata totală a celor 8 module fiind de 1 an și jumătate. La fel, cursurile pentru învățători și profesori se desfășoară tot în 8 module dar la Timișoara, costul unui modul fiind de 100 lei. În ambele cazuri cazarea este asigurată la internatele liceelor Waldorf din Cluj Napoca și Timisoara. Pentru că termenul de înscriere este 28.01.2016 , Asociatia Waldorf Alba Iulia face apel la doritori/doritoare pentru a se înscrie la aceste cursuri. Pentru a deschide grădinița și scoala în toamna anului 2017 este nevoie ca două educatoare și două învățătoare/profesoare (absolvente a liceului pedagogic) să urmeze aceste cursuri. Dacă aceste 4 cadre didactice vor fi specializate în această serie de cursuri, deschiderea grădiniței și a școlii Waldorf în toamna anului 2017 este o certitudine! Va îndemnăm așadar să sunați cu încredere la numărul 0745071295 pentru mai multe informații privitoare la înscrierea la aceste cursuri. Puteți accesa de asemenea și site-ul www.waldorf.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...