Actualitate

SCUTUL PĂDURII: 56 mc de lemn confiscaţi în Apuseni

Scutul Pădurii – alţi 56 de metri cubi material lemnos, confiscaţi de poliţiştii din Alba, în urma unor controale în trafic

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuate activitățile de combatere a ilegalităţilor provenite din exploatarea şi transportul materialului lemnos, în conformitate cu Planul de acţiune “Scutul Pădurii 2015”.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 7 mai, au fost organizate controale în trafic în zona munţilor Apuseni, ocazie cu care au fost depistate două transporturi ilegale de material lemnos şi confiscată cantitatea totală de 56,9 metri cubi material lemnos.
În jurul orelor 11,20, pe DN 75, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică l-au identificat pe un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Sohodol, care transporta cu un camion, 7,2 metri cubi de cherestea, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

La ora 17,20, pe DN 74 A, pe raza oraşului Cîmpeni, a fost depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Bistra, în timp ce transporta cu un camion cu remorcă, cantitatea de 49,7 metri cubi material lemnos. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că menţiunile prevăzute în avizul de însoţire nu corespundeau cantitativ cu realitatea.

Ambii conducători auto au fost sancționaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, privind sancţionarea contravenţiilor silvice, iar ca şi măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...