Actualitate, Stiri

Scurt metrajul „Ce sunt Făşangii”, premiat la Festivalului Internaţional pentru Copii şi Tineret „Youth Cinefest”

fasangiiÎn perioada 27-30 martie 2014 a avut loc la Piteşti prima ediţie a Festivalului internaţional pentru copii şi tineret „Youth Cinefest”, în organizarea Şcolii populare de arte din localitate.Elevii din Alba au reuşit să obţină locul I la categoria 10 – 14 ani, cu filmul „Ce sunt făşangii”.

Concursul şi-a propus să promoveze filme de scurt metraj realizate de copii şi tineri, filme care să reflecte originalitatea şi libertatea de exprimare. Tema din acest an a festivalului a fost „Copiii din regiunea ta”.

Judeţul Alba a fost reprezentat în festival de elevi ai clasei de arte vizuale din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba cu filmul „Ce sunt Făşangii”. Echipa centrului de cultură a participat alături de concurenţi din România, Iran, Africa de Sud, Finlanda, Siria şi Serbia, reuşind performanţa de a aduce acasă premiul I la categoria 10-14 ani prin elevă Todoreanu Miruna. Echipa a mai fost formată din elevii Alexia Fără, Alina Crişan, Eric Szanto şi Antonio Medrea.

Filmul premiat a participat şi la proiectul european ,,Cetăţenie şi educaţie prin media în context european,, derulat de Consiliul Judeţean Alba şi va participa şi la Festivalul internaţional de film etnografic de Zlatna unde speram să aibe rezultate la fel de bune.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...