Actualitate, Stirea Ta, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Scrisoarea unui navetist Sebeș-Alba Iulia

Am primit la redacție o scrisoare a unui cetățean care s-a semnat ”Navetist Sebeș-Alba Iulia” care a ținut să spună niște adevăruri incontestabile despre situația drumului dintre cele două localități. Vă prezentăm în cele ce urmează conținutul acestei scrisori.

”Este o vorbă din bătrâni care spune că „eşti prost de dai în gropi”. La noi nu trebuie să fii neapărat prost să dai în gropi. Este suficient să ieşi din casă şi să pleci la drum și dai în gropi. Deşi ar părea că fraza de mai sus este un preambul la un pamflet, nu este aşa. Este o constatare amară la ceea ce se întâmplă la noi, între Sebeș și Alba Iulia.

Este o glumă care spune cam aşa: „În Canada se folosesc abţibilduri cu gropi pentru a reduce viteza maşinilor. În România se foloseşte varianta 3D”. Chiar nu pot să înţeleg de ce nu se vrea a se face ceva în acest sens. Al „stârpirii gropilor”. Al eradicării lor. Al dispariţiei acestora. Sau o fi vorba de o conspiraţie la nivel naţional în care actorii principali sunt administraţiile locale şi judeţene, producătorii şi importatorii de piese auto şi service-urile auto? Mi-e greu să cred aşa ceva. Cred, mai degrabă, că este vorba despre o nepricepere totală în a astupa gropile. Nepricepere care pleacă de sus, de la cei care trebuie să dea ordinul până la „Dorel”, care munceşte heirupist.

Din când în când, mai vezi câte-o trupă de asfaltatori, însoţiţi mai nou de foştii gardieni publici, cu un comportament demn de „police” al străzilor, care, fie frig, ploaie, zăpadă sau fulgere, se fac că „astupă” gropile din şosea. Gropi care, sfidând logica şi bunul simţ, reapar ca ciupercile după ploaie imediat ce pleacă „asfaltatorii” din zonă.

De multe ori stai şi te întrebi: dacă în zonele din lume unde sunt bombardamente, aşa ceva nu ar fi de mirare, de ce la noi există? De ce nu se poate face ceva în sensul ăsta? Oare cei care ne conduc chiar nu au autoturisme? Nu le este milă de maşini? De nervii şi banii alegătorilor? Probabil că nu! Atât timp cât nu se face şi nu se vrea să se facă nimic.

Eu unul cred că gropile din asfalt ar trebui să fie protejate prin lege. Sunt bunuri ce fac parte din patrimoniul naţional. Propun ca gropile din asfalt să fie înregistrate drept „mărci naţionale”. Daca le făceam mărci naționale cu siguranță filmul ”Titanic” putea filma ultima scenă în gropile dintre Sebeș și Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 ianuarie 2019

About Author

Cititorul


ONE COMMENT ON THIS POST To “Scrisoarea unui navetist Sebeș-Alba Iulia”

  1. Si in Sebes, in oras, este aceeasi situatie pe toate strazile. Efectiv nu ai cum sa le ocolesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...