Actualitate

Scrisoarea angajaților Kronospan către autoritățile locale

În atenţia Primarului Municipiului Sebeş, Dl. Adrian Alexandru Dăncilă Stimate domnule Primar Dăncilă,
Am primit cu bucurie răspunsul dumneavoastră la eforturile noastre de a informa corect opinia publică în privinţa deschiderii noii instalaţii de rormaldehidă. Ne-am exercitat dreptul la liberă exprimare şi Ia apărarea unui proiect în care credem şi a unei imagini pe care am construit-o în ani mulţi de muncă cinstită. Am ieşit în stradă alături de cei care ne susţin şi am fost fermi atunci când am hotărât să nu mai fim victime ale unor atacuri mincinoase.

Aşa cum ONG-urile au datoria de a milita pentru grija faţă de mediu, şi noi avem obligaţia de a respecta toate normele şi legislaţia în vigoare, iar autorităţile de a fi obiective şi de a decide nu conform unor presiuni publice repetate, ci conform responsabilităţii faţă de cea mai importantă prioritate pe care o au: oraşul şi comunitatea în fruntea cărora se află.
Aşa cum am demonstrat, prin acte, studii, rapoarte şi rezultate concrete, ne-am îndeplinit fără excepţie rolul nostru de companie corectă, legală, morală şi responsabilă. Acelaşi lucru îl cerem, în mod justificat, şi de la ceilalţi parteneri de dialog: Primăria, autorităţile de resort, ONG-urile şi, nu în ultimul rând, comunitatea locală.
Am apreciat iniţiativa dumneavoastră exprimată în presă, de a arăta deschidere şi obiectivism faţă de situaţia actuală şi răspundem prinţr-un gest de o similară bună credinţă – vom anula mitingul programat pentru data de 8 martie, la care îşi anunţaseră prezenţa peste 400 de participanţi. Credem că nu protestele sunt soluţia (deşi s-a dovedit că doar aşa ne putem face auziţi), ci dialogul şi colaborarea, astfel încât ne exprimăm speranţa că vom reuşi să găsim soluţia corectă pentru oraş, pe cale amiabilă.
Ne rezervăm însă, în acelaşi timp, dreptul nostrul legal şi moral de a ieşi din nou în stradă pentru a ne susţine crezul dacă nu vom vedea un progres în rezolvarea acestei probleme. Totodată, vă solicităm informarea permanentă cu privire la măsurile pe care le veţi lua şi la deciziile care ne privesc direct şi vizează obţinerea autorizaţiei de funcţionare a noii fabrici.
Avem certitudinea că soluţia cea mai bună nu va întârzia să apară şi că deciziile luate vor fi unanim respectate.

Vă mulţumim,
Echipa de angajaţi Kronospan Sebeş
Brezae loan
Capata Nicolae
Androne Avram

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...