Actualitate, Stirea Zilei

Scrisoare deschisă din Roşia Montană către Klaus Iohannis

La câteva zile după ce compania Gabriel Resources a trimis preşedintelui şi primului ministru o solicitare de realuare a dialogului pe marginea proiectului minier de la Roşia Montană încep să vină şi primele reacţii. Klaus Iohannis a precizat că guvernul ar trebui să discute cu reprezentanţii companiei, afirmaţia salutată de sindicatul minerilor din Roşia Montană.

Redăm în rândurile de mai jos scrisoarea deschisă a acestora adresată lui Klaus Iohannis:
„Stimate Domnule Președinte al României,
Sindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană reprezintă miile de familii de mineri din zona tradițional minieră a Munților Apuseni. Aseară ne-am bucurat cu toţii auzindu-vă la televizor şi salutăm îndemnul dumneavoastră de a se relua dialogul între Guvernul României şi compania care propune proiectul minier Roșia Montană. Cuvintele dumneavoastră aduc în inimile și sufletele noastre din nou o rază de speranță pentru un viitor mai bun, pentru o viață demnă, cu capul sus, așa cum au trăit-o părinții și bunicii noștri, și ei mineri la fel ca noi. Însă, mineritul la Roșia Montană s-a întrerupt în anul 2006 și de atunci cu toții așteptăm o decizie a statului român, iar soarta copiilor noştri depinde de ceea ce veţi hotărî dumneavoastră, cei ce ne conduceţi.
Din nefericire, un aşa-zis ONG din Roșia Montană și-a făcut un obicei de a vorbi în numele nostru, al comunității locale, fără niciun drept, fără să ne reprezinte! Acest ONG nu numără mai mult de câteva familii, oameni care au lucrat in minerit si au pensii din minerit, iar acum lupta sa opreasca mineritul! Dar este susținut financiar, de diverse organizații, fără să aibă nicio legătură cu noi, oamenii simpli din Roşia Montană. Organizaţia această nu are legitimitate, nu ştim ce interese reprezintă. Noi nu facem parte din cei ce vor dispariţia de pe hartă a Roşiei Montane, loc sortit pieirii dacă nu repornim mineritul. De ce acest ONG, Alburnus Maior după cum îşi spune, nu recunoaște că nu vorbește în numele localnicilor din Roșia Montană care, la referendumul din 2012, au spus „DA” mineritului și proiectului minier în procentaj de 80%? Noi vrem minerit la Roşia Montană! Vrem să ne facem meseria noastră pe care am învăţat-o cu mult drag din tată-n fiu!
De aceea, stimate domnule Președinte al tuturor românilor, salutăm cu speranţă cuvintele dumneavoastră de la televizor și sperăm că dialogul la care invitați părțile să înceapă cât mai urgent şi să fie un dialog real, care să ne redea meseria şi bucuria de a trăi aşa cum trebuie în România lucrului bine făcut!
Cu mult respect!
Cristian Albu
Președinte Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din Roșia Montană

Sursa: stiri100.ro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


5 COMMENTS ON THIS POST To “Scrisoare deschisă din Roşia Montană către Klaus Iohannis”

  1. Felicitari presedintelui Iohannis pentru ca se aseaza la nogocieri. Cu siguranta va vadea ca proiectul e bun pentru statul roman. Cat despre cei care vorbesc despre accidente si alte nebunii, tin sa le reamintesc ca povestea drobului de sare se cheama „Prostia omeneasca”

  2. Sper din tot sufletul sa se rezolva odata problema asta a somajului in Rosia Montana. Este prea important nu doar pt localitatea aia, insa si pt alte localitati miniere care sa aiba precedent in investitiile straine. Daca romanii nu-s in stare sa faca, macar sa ii lase pe altii sa o faca si sa dea joburi.

  3. Da domnilor, aveti si sustinerea mea. Sunt convins ca daca se facea un referendum, multa lumea ar fi fost de acord cu mineritul. Adica na, lumea vrea sa munceasca, si asa suntem prea saraci. Daca platim somaj nu rezolvam nici noi nimic, nici somerii. Din somaj nu se poate trai.

  4. Minerii se pare ca au ales ceea ce vor pentru ei si familiile lor. Iohannis sa plece urechea la problemele acestore. Se pare ca varianta propusa de „ecologistii ” din Piata Universitatii, sa culeaga fructe de padure, nu prea tine de foame. Investitia ar dezvolta tot judetul Alba, nu doar zona Rosia.

  5. Domnule Iohannis, este timpul sa luati o decizie cu privire la acest proiect. Predecesorii dvs nu au avut curaj, ceea ce este rusinos. Proiectul are nevoie de o decizie, si sa speram ca va fi una favorabila minerilor ramasi acum someri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...