Educatie, Social

Şcoala de tip Kronstadt va avea trei clase la Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” din Alba Iulia

tdsc_0238Ieri seară reprezentanții Consiliului Județean Alba, cei ai Primăriei, Inspectoratului Școlar Județean și reprezentanții a șapte agenți economici ce activează în județul Alba, au semnat un protocol de colaborare ce asigură cadrul necesar pentru înființarea și susținerea funcționării, la Alba Iulia, a unei școli profesionale de tip dual.

Inspirată de modelul Școlii profesionale germane Kronstadt de la Brașov, școala din Alba Iulia va funcționa cu trei clase, în incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

Clasele le sunt destinate elevilor care au încheiat clasa a IX-a, iar cursurile vor dura doi ani, timp în care elevii vor putea beneficia și de burse de studiu.

Creată printr-un parteneriat între administrație și mediul de afaceri, această școală are marele avantaj că pregătește elevii în funcție de necesitățile agenților economici, creând astfel un echilibru între oferta educațională și cererea de forță de muncă.

Mă bucur că acest proiect a fost demarat oficial, prin semnarea Protocolului de colaborare între părțile implicate.

Este unul dintre rezultaele colaborării foarte bune cu domnul Președinte Dumitrel, în cadrul Consiliului Județean. – a declarat domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

La rândul său, domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, a spus: Este bine cunoscut parteneriatul dintre Consiliul Județean și agenții economici din județul Alba.

Iată că acum acest parteneriat este aplicat într-o nouă direcție, deschizând noi oportunități de dezvoltare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...