Actualitate

„ Scoala Altfel” la Grădinița cu program prelungit nr. 2 din Aiud

Și în acest an școlar, Grădinița cu program prelungit nr. 2 din municipiul Aiud, a desfășurat în perioada 6-10 aprilie 2015 „Școala Altfel”, o săptămână dedicată activităților educative extracurriculare, din cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.
Educatoarele grădiniței au răspuns intereselor și preocupărilor preșcolarilor, punându-le în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii. Astfel, în contexte nonformale copiii grădiniței au fost stimulați să participe la acțiuni diverse cum ar fi: „Să cunoaştem şi să preţuim natura!”; „Știm să circulăm”; „Cum se face pâinea?”; „Întâlnire cu stomatologul”; „Vizită la pompieri”; „Ziua păsărilor”; „Sărbătorile Pascale așteptăm și pe Domnul lăudăm”; „Decorațiuni de Paști”.
Preșcolarii, alături de educatoare, au participat cu multă plăcere la activitățile realizate de grădiniță, dar cu un interes deosebit s-au implicat la întâlnirea organizată cu un grup de persoane în vârstă aflate în evidența Așezământului „Ilie Tesviteanul” din Aiud, pentru care au pregătit prăjituri și ouă roșii de Paște. La rândul lor, bunicii le-au împărtășit copiilor din experiența copilăriei lor câteva obiceiuri și tradiții pascale din trecut.
La sfârșitul activității, copiii au donat celor aflați în grija Așezământului „Ilie Tesviteanul” pachete cu alimente și dulciuri, pe care le-au preparat împreună cu aceștia.
Și ca să știe și „mai multe”, preșcolarii au învățat despre ce înseamnă să fii medic, polițist, brutar sau pompier, iar prin întreaga paletă de acțiuni derulate, cu siguranță aceștia au devenit „mai buni”! ne-a declarat d-na prof. Cornelia Soporan, directorul grădiniței.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...