Actualitate, Stiri

Schimb de experienţă între două ONG-uri furnizoare de servicii pentru pacienţii cu boli rare din România

1000836_586783521374403_725807550_nÎn perioada 03-04 februarie 2014 o echipă de patru specialişti din cadrul asociaţiei SM SPEROMAX Alba a efectuat un schimb de experienţă cu echipa Centrului Pilot de Referinţă pentru Boli Rare NoRo Zalău.

Scopul organizării acestei activităţi a fost schimbul de informaţii referitoare la: necesităţile de îngrijire a pacienţilor cu boli rare din România, serviciile medico-sociale de care aceştia pot beneficia în prezent, precum şi preluarea de modele de bună practica de la Centrul NoRo.

Temele abordate în cadrul vizitei au cuprins: serviciile medico-sociale oferite pacienţilor, instrumente de lucru standardizate utilizate de către specialişti, modalităţi adecvate de lucru cu persoanele cu handicap, finanţări şi proiecte în derulare, autofinanţare şi sustenabilitate proiecte, recuperarea pacienţilor bolnavi de Scleroza multiplă (servicii oferite, criterii de admitere în centru, rezultate obţinute până în prezent).

În cadrul schimbului de experienţa, echipa SM Speromax Alba a participat la Conferinţa de presă organizată de către Centrul NoRo pentru a marca lansarea Campaniei Naţionale de Ziua Bolilor Rare. Campania se va desfăşura în luna februarie în întreaga ţară.

La Alba Iulia, asociaţia SM Speromax Alba în parteneriat cu Asociaţia STOP AUTISM va organiza în data de 28 februarie 2014 o conferinţa de presă, precum şi o activitate de distribuţie stradală de materiale informative privind Ziua Bolilor Rare.

Echipa asociaţiei SM Speromax ALBA a ales să facă deplasarea la Zalău deoarece Centrul NoRo este un model, recunoscut la nivel naţional şi internaţional, de bune practici pentru serviciile socio-medicale destinate pacienţilor cu boli rare din România.

Centrul funcţionează cu 2 componente: o componentă de zi pentru copii şi tineri cu boli rare sau alte dizabilităţi şi o componentă rezidenţiala pentru organizarea de grupuri de pacienţi cu acelaşi diagnostic, care stau în centru pentru o perioadă de 5-10 zile, timp în care pacienţii şi/sau însoţitorii lor sunt implicaţi în terapii de recuperare şi programe de instruire privind managementul boli.

Schimbul de experienţă este o activitate din proiectul ” Profesionalizarea serviciilor oferite de către Centrul de Informare şi Consiliere pentru bolnavii de SM din judeţul Alba”, finanţat de către Fundaţia Vodafone România prin programul „Voluntar de profesie”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...