Actualitate, Stiri

Scandal în Blaj aplanat de jandarmi

amenda1Un scandal izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute pe strada Plopilor din municipiul Blaj a aplanat de jandarmi.

Conflictul a apărut pe fondul consumului exagerat de alcool, iar principalul vinovat a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

În urma verificările efectuate jandarmii au constatat că, o mai veche “ cunoştinţă ” a acestora, domnul Nicolaie P. ( 50 de ani ), provocase un scandal cu vecinii.

Respectivul locuieşte pe strada Plopilor din municipiul Blaj şi sâmbătă, 18 ianuarie, încurajat de alcoolul consumat în exces, le-a adresat injurii şi i-a jignit pe toţi cei pe care-i întâlnea şi cu care, se pare, avea divergenţe mai vechi.

Jandarmii au fost anunţaţi în jurul orei 17.00 şi l-au găsit pe scandalagiu pe stradă, urlând şi ameninţându-i pe cei din jur cu acte de violenţă. În scurt timp bărbatul a fost calmat şi întrebat de ce a avut un astfel de comportament a spus că a vrut să le arate tuturor “ cine-i şefu’ ”.

Rămâne de apreciat dacă demonstraţia acestuia a meritat având în vedere că pentru scandalul provocat într-un loc public a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Reamintim cetăţenilor că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei.

Mai mult, în cazurile în care faptele sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, cuantumul amenzii creşte, fiind stabilit de lege între 1.000 lei şi 3.000 de lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...