Locale, Stiri Cugir

Scădere importantă a incidenței infectărilor cu COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul orașului Cugir!

În localitatea Cugir, rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este de 3,60 de cazuri noi la mia de locuitori. Se constată o scădere în raport cu momentul carantinarii localității (17 noiembrie) când incidența a fost de 8,62 la mia de locuitori.

Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cugir în momentul de față sunt 93 de cazuri active, dintre care 47 de persoane infectate cu virusul SARS- Cov 2 au fost depistate în ultima săptămână, interval în care a fost înregistrat și un deces.

În momentul de față, la Spitalul Orășenesc Cugir sunt internați pe secția Covid un număr de 28 de pacienți. În ultimele 7 zile, Spitalul Orășenesc Cugir a recoltat 123 de probe în vederea depistării coronavirusului, cu mențiunea că numărul testelor la nivelul Cugirului este mai mare, testări fiind realizate și de către Crucea Roșie și alte unități medicale din judeţ.

Întrucât este de așteptat ca mobilitatea populației să crească în această perioadă, organele de control vor intensifica verificările la comercianții din localitate, în mijloacele de transport în comun, în piețe și alte zone publice cu pericol de aglomerare. Se vor urmări respectarea regulilor privind triajul epidemiologic, numărul maxim de persoane în interior, distanțarea fizică și purtarea măștii.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir face apel la populație să manifeste precauție în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, să evite aglomerațiile, să respecte distanțarea fizică, normele de igienă și purtarea măștii care rămâne obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 decembrie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...