Actualitate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

SC APA CTTA SA ALBA împrumută 12 milioane de euro de la Banca Europeană de Investitii pentru modernizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și apă uzată din județ

Banca Europeană de Investiții împrumută 12 milioane de euro Companiei regionale de apă a județului Alba, pentru a finanța modernizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă și apă uzată din județul Alba. Această tranzacție este susținută de Fondul European pentru Investiții Strategice, inima Planului de Investiții pentru Europa.


Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: „ Mă bucur să vă anunț sprijinul pentru acest proiect care va îmbunătăți considerabil calitatea serviciilor de apă din județul Alba. Nu numai că lucrările vor avea un impact semnificativ asupra sănătății publice, ci vor face și infrastructura locală de apă mai rentabilă și mai ecologică. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că aceasta se dovedește a fi prima operațiune BEI din sectorul public din România pentru a beneficia de susținerea Junker-Plan”.


De asemenea, Directorul general al companiei, Cornel-Ștefan Bardan a spus: ”Împrumutul de 12 milioane de euro acordat de către BEI Operatorului Regional de apă din județul Alba, cu garanții din partea Fondului European pentru Investiții strategice, prima operațiune BEI din sectorul public din România, ne va ajuta să cofinanțăm, cu costuri rezonabile, proiectul major de 114 milioane de euro, prin care județul Alba va respecta Directivele europene de apă și apă uzată”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 martie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...