Social

Săteni din Alba calificați în ocupațiile de „Lucrător în comerț“ și „Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor“

tcursanti_metes_1Cursurile teoretice și practice sunt urmate de şomeri de lungă durată,  persoane în căutarea unui loc de muncă, cei care muncesc în propria gospodărie, dar şi de  persoane inactive.

Programe de calificare în derulare

Programele de formare profesională sunt organizate gratuit prin proiectul: Mediul rural-oportunitate de dezvoltare a resurselor umane”, derulat de SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia,  în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale CERESS Alba, Asociaţia „Ţara Secaşelor Alba- Sibiu“.

În derulare sunt două programe de calificare. Un număr de 27 de persoane urmează la Meteș pregătirea teoretică și practică în ocupația de „Lucrător în comerț“. La Daia Română alte 27 de persoane se califică în ocupația de „Zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor“.

Tot prin proiect va  mai fi organizat câte un program de calificare în ocupația de „Lucrător în comerț“ în comunele Șpring(Alba), Saschiz(Mureș) și Loamneș(Sibiu). Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0258813800, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00,  persoană de contact Maria Savu, asistent manager.

Beneficiari: peste 300 de săteni din trei județe

Cei care vor finaliza programele de formare profesională vor primi certificate de calificare recunoscute pe piaţa muncii de la noi, iar printr-o procedură simplă şi în statele Uniunii Europene.

Studii realizate înainte de demararea proiectului arată că în cele 39 de sate ale comunelor  țintă  ponderea persoanelor care trăiesc din agricultura de subzistență este peste 40%, iar persoanele inactive din totalul populației reprezintă 32,45 %. Printre nevoile individuale identificate de specialiștii proiectului se numără cele de: informare, consiliere și orientare  profesională, de formare profesională și demaraea unei afaceri pe cont propriu.

În total, prin proiect peste 300 de săteni din comunele Berghin, Ciugud, Daia Română, Loamneş, Ludoș, Meteş, Păuca, Roşia Montană, Saschiz, Şpring,  primesc gratuit servicii integrate care le cresc șansele de reușită  pe piața muncii.

Demersul SC Tobimar Construct Alba Iulia asigură o dezvoltare organizată a resurselor umane în cele 10 comunități,  majoritatea izolate informațional. Proiectul  este co-finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013„Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5„Promovarea măsurilor active de ocupare“, Domeniul major de intervenţie: 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Cei care vor finaliza programele de formare profesională vor primi certificate de calificare recunoscute pe piaţa muncii de la noi, iar printr-o procedură simplă şi în statele Uniunii Europene.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...