Actualitate, Reportaje & Anchete, Stirea Zilei, Stiri

Șard – Pârâul Ighiu, sufocat de resturi menajere (foto)

La solicitarea unor localnici din localitatea Șard, aparținătoare de comuna Ighiu, situată la circa 8 km distanță de Alba Iulia, ne-am  deplasat în zonă pentru a vedea cu ochii noștri un mini-dezastru ecologic care are loc acolo. Mai exact, pârâul Ighiu, care trece prin mijloculul localității este plin de tot felul de gunoaie și resturi menajere. După cum puteți vedea în pozele pe care le-am făcut la fața locului, resturi vegetale, PET-uri, cutii de aluminiu, saci de plastic, resturi din dărâmături (cărămizi sparte, bucăți de beton, polistiren, etc.) se găsesc pe malurile pârâului, dar multe plutesc pe apă și sunt transportate până în locul în care pârâul Ighiu se varsă în râul Ampoi, care după câțiva kilometri ajunge în Alba Iulia și care la rândului lui se varsă în râul Mureș.

Cetățenii din Șard care ne-au chemat să vedem în ce hal arată pârâul Ighiu ne-au spus că situație este astfel din vina altor cetățeni din localitate care aruncă gunoaiele și resturile menajere de tot felul pe malul apei. Ne-a fost confirmat că de-a lungul timpului au fost organizate campanii de curățare a zonei, dar în scurtă perioadă gunoaiele reapar pentru că, cităm: „pentru unii e un obicei din tată în fiu să arunce gunoaiele în vale”.

Sperăm că autoritățile abilitate să intervină atât din punct de vedere al curățării zonei, dar și pentru a acorda amenzi consistente  celor vinovați și pentru a organiza programe de conștientizare și educare a cetățenilor astfel încât aceste practici să înceteze.

 

Distribuie Acum

1 noiembrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...