Actualitate

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în siguranță

politie-girofar

Peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi la datorie, în timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.
Pentru intervalul 15- 18.08.2014, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat o serie de măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.
În acest sens, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona zilnic, cu peste 130 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi peste 60 de mijloace auto, în dispozitive de ordine publică şi rutieră.
31 de poliţişti de la rutieră vor acţiona zilnic cu 14 aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.
De asemenea, se va urmări şi depistarea şi sancţionarea cu fermitate a conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice şi va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere precum şi pentru fluidizarea şi controlul traficului rutier.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător, pe perioada acestei sărbători.
Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

Dacă plecaţi de la domiciliu:

– Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă, pentru petrecerea minivacanţei de Sfânta Maria. Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa.

-Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.
– În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!
-Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
-Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
-Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
– Adaptaţi permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea
rutieră!
-În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...