Actualitate, Stiri

Şapte străzi din Cugir şi Vinerea, modernizate prin fonduri Regio

Foto1La Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru a fost semnat un contract prin care Primaria oraşului Cugir primeşte o finanţare de 16,09 milioane lei pentru reabilitarea străzilor din oraş.

Contractul de finanţare a fost semnat de Adrian Teban, primarul oraşului Cugir şi Simion Cretu, directorul general al ADR Centru – un contract care îşi propune să susţină procesul de dezvoltare economică şi socială a  oraşului prin revitalizarea zonei vechi a localităţii.

Lucrările vor fi finalizate în maxim 14 luni.

Lucrări de reparaţii, reabilitare şi extindere vor fi realizate pe străzile: 1 Mai, Mihai Viteazu, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, 1 Decembrie şi Raul Mic din oraşul Cugir, respectiv strada Eroilor din localitatea apărţinătoare Vinerea.

Valoarea totală a proiectului este de 20,42 milioane lei, din care 16,09 milioane lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată de beneficiar. Contribuţia financiara a beneficiarului este de 4,34 milioane lei.

Pe perioada de implementare a proiectului, cele 7 străzi vor fi reabilitate şi modernizate pe o lungime de aproape 7 km. De asemenea vor fi modernizate trotuare pe o suprafaţă de 14.400 mp, precum şi două poduri. În plus, se vor efectua lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de canalizare, pluvială, menajeră şi de apă potabilă pe o lungime de 9,69 km.

Adrian Teban, primarul orasului Cugir, a declarat: „Mă bucur să mă duc acasă la cugirenii mei şi să le dau această veste bună. Am depus acest proiect în 2009 şi, în sfârşit, reuşim să semnăm primul proiect de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional. Mai avem un proiect depus spre finantare, aflat în etapa de precontractare în prezent, unde avem nevoie de 4,5 milioane lei pentru reabilitarea policlinicii spitalului din oraş şi, sperăm că şi acesta să fie semnat cât mai curând”.

La rândul său, Simion Creţu, directorul ADR Centru, a precizat: „Acest domeniu de finanţare nerambursabilă a fost primul deschis spre finanţare nerambursabilă din fondurile Regio şi are bugetul cel mai mare alocat la nivel de program, respectiv 93,65 milioane euro pentru reabilitarea străzilor. Sumele solicitate pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Regiunea Centru au depăşit cu 300% bugetul disponibil, fiind solicitate 301 milioane euro. Din toate contractele finantate, 50% sunt deja finalizate şi am decontat autorităţilor publice locale peste 70 de milioane euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de peste 75%. Nu este judeţ în care să nu vedeţi drumuri reabilitate şi panouri Regio, fapt ce ilustrează că acolo s-au investit fonduri nerambursabile”.

Prin domeniul major de intervenţie 2.1 s-au finanţat până acum 18 proiecte prin care se reabilitează şi amenajează 280 km de drumuri judeţene şi şosele de centură, precum şi 41 km de străzi urbane din cele 6 judeţe ale Regiunii Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mures şi Sibiu). Valoarea totală a acestor proiecte este de 160 milioane euro, din care 119 milioane euro reprezintă fondurile nerambursabile solicitate spre finanţare.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...